Vrije tocht Maasduinen 2024

Vrije tocht Maasduinen 2024

Vrije tocht MAASDUINEN  30 maart 2024
 
Een prachtige start van het vrije tochten seizoen van TWC Volkel op zaterdag 30 maart. Met een deelname van maar liefst 25 TWC’ers en 1 potentieel nieuw lid (Dennis Angevare uit Uden, het skildertjuh) kent seizoen 2024 een heel goed begin van het vrije tochtenprogramma.
 
Dit 38e seizoen heeft de commissie (bestaande uit Frank Verwegen, Frank van de Avoort, Kees Verboom en Marcel Robben) een opzet gemaakt van 9 vrije tochten naast de toerkalender verdeeld over het seizoen tussen 30 maart (de eerste vrije tocht) en 31 augustus (de 9e en laatste). Voor ieder wat wils met vlakke km’s en meer uitdagende klimmen over heuvelachtig terrein. 
 
Ditmaal is het weer op paaszaterdag weliswaar sterk bewolkt, maar gelukkig houden we het droog. En met een aangename temperatuur en een matig aantrekkende wind overwegend in de rug, is het fijn fietsen. We rijden in 2  gesplitste groepen met gedifferentieerd aangepast tempo. Een groep met 11 renners en een tweede groep met 15 deelnemers. Om 8.00 uur is het vertrek vanaf de verzamelplaats bij Frank Verwegen in Volkel.
 
Voor velen is het een kennismaking met een onbekend terrein, namelijk het Maasduinengebied, welk ook een natuurpark kent in het noord Limburgse land. Met een aanloop in het noord oostelijk Brabant gelegen Boekel, Venhorst, Landhorst, Oploo, Westerbeek, Overloon en Vierlingsbeek wordt na 37 km via een fietspad het veerpont Festina Lente aan de Staaijweg in Vierlingsbeek bereikt. Veilig worden we gezamenlijk de hoogstaande Maas overgezet. Richting de Maasduinen, een regio in Aijen van de gemeente Bergen, en verlaten de grote gemeente Land van Cuijk. Ja, dat doet de naam Festina Lente eer aan… HAAST JE LANGZAAM…
TWC Volkel is al jarenlang een club waar het toerfietsen op een prettige manier wordt beleefd. Plezier staat voorop en dat kan met de keuze van 4 groepen om wekelijks mee te fietsen.
De pauze wordt na 60 km bereikt na een middels klunen te overwinnen wegopbreking in Well, een lek bij een van de deelnemers en de lange Ceresweg langs de Duitse grens. Voor een aantal gelouterde leden is er sprake van herkenbaarheid van de Weeze tocht zo dicht bij Duits vliegveld Weeze. Het pauzeadres is bij onze bekende Jac, van cafe de Heidebloem in Siebengewald-Heide van de Bessembiendertocht. Gastvrij worden we onthaald met koffie/thee en gebak. Maar ook ontbreekt niet het bekende borreltje schnaps met het kruidendrankje de Bessembiender uit deze streek. Er wordt geproost op een mooie tocht. Dit ontlokt bij een deelnemer de opmerking…”volgend jaar zijn er wellicht wel 40 deelnemers als men dit weet”.
 
Het tweede deel van de tocht verloopt via dorp Siebengewald, naar Gennep, Ottersum, Middelaar, langs de Maas naar het Gelderse Heumen, de Maasbrug terug naar oost Brabant in Linden, Beers, Mill naar Volkel. Rond 13.00 uur is de tweede groep iets na de eerste groep na 117 km terug op het vertrekpunt. Tevreden kijken de deelnemers terug op deze mooie tocht met dankzegging aan de commissie voor de voortreffelijke organisatie zoals route planning en kosten verrekening.
Op zaterdag 13 april staat  de tweede vrije tocht richting de Veluwe (nabij Barneveld) op het programma.
 
Opgave voor deelname kan via de commissie. 
Niet-leden kunnen een mail sturen naar info@twcvolkel.nl met het verzoek om een vrije tocht mee te rijden, en kennis te maken met de gezelligste Toer Wieler Club van de regio 
 

het veerpont Festina Lente aan de Staaijweg in Vierlingsbeek

Koffie met gebak, en natuurlijk..... de bekende Bessembiender borrel van eigenaar Jac

Koffie met gebak, en natuurlijk..... de bekende Bessembiender borrel van eigenaar Jac

Land van Ravensteinstr 61, 5402 EJ, Uden | Email: info@twcvolkel.nl
© 2018-2024 TWC Volkel. All Rights Reserved.

Terms & ConditionsPrivacy Policy