Posteltocht 2024

Posteltocht 2024

DWARS DOOR DE LAGE LANDEN

Zaterdag 25 mei wordt de 5e vrije tocht van TWC Volkel  door 13 enthousiastelingen verreden, ondanks het minder mooie weer. De fraaie tocht van 142 km lengte voert naar het buurland België. Alhoewel dit maar voor “heel even” is vanaf het Nederlands Kempisch dorp Reusel naar Postel en weer terug naar Bergeijk waar in het ons bekende nostalgische herberg “in het wilde zwijn” de koffie/thee pauze met overheerlijk gebak wordt genuttigd. De bekende abdij van Postel laten we rechts liggen, maar wel wordt een regionaal bekende danstent “de Kaasboerin ” wel gepasseerd.
Het gevoel van de wandeltocht via Nederland naar Belgie van het tv-programma “Dwars door de Lage Landen” zwelt aan.
Wat de renners deze keer mee maakten was echt historisch. 2024 kenmerkt zich door een zeer natte (maar ook wel warme) lente. Terwijl normaal bijv in de maanden maart-april-mei zo’n 500 mm neerslag valt, was dit nu 850 tot zelfs ruim 1000 mm. De natuur heeft grote moeite om het overvloedige regenwater te verwerken. Sloten staan vol en de landerijen overstromen met water. Zeker in de Kempen voorbij Eindhoven bij dorpen als Hulsel, Reusel, Wintelre, Vessem en Veldhoven is dit nog meer evident dan in noord oost Brabant. Regelmatig rijden de TWC’ers door plassen water op de fietspaden.
Onwillekeurig denk je aan een deel van de tekst uit de giga hit van CCR (de Amerikaanse band Creedence Clearwater Revival) uit de zeventiger jaren van vorige eeuw, of van hun cover-band Fortunate Sons:

Still the rain kept pourin’
Fallin’ on my ears
And I wonder, still I wonder
Who’ll stop the rain?

De rit is zoals we gewend zijn ook ditmaal zeer kundig uitgezet en voorbereid door Frank Verwegen. De bekende lus rondom Eindhoven Airport (het vroeger gehete Welschap) ontbreekt niet en ook het lange fietspad langs het Wilhelminakanaal van Eindhoven tot aan Lieshout maakt indruk.
Tussen 7.30 en 13.30 uur is de tocht verreden waarbij helaas onderweg 2 lekke banden ons te beurt vielen.
De Posteltocht volstaat goed op de vrije tochten kalender van TWC Volkel.

Land van Ravensteinstr 61, 5402 EJ, Uden | Email: info@twcvolkel.nl
© 2018-2024 TWC Volkel. All Rights Reserved.

Terms & ConditionsPrivacy Policy