Les Trois Ballons 2024

Les Trois Ballons 2024

Op zaterdag 1 juni, verzamelde een groep van enthousiaste TWC-ers zich in Ronchamp voor de start van dé klassieker van de Vogezen in Frankrijk.  De prestigieuze Trois Ballons. Het parcours zou ons door het hart van de Franse bergen voeren, over legendarische beklimmingen zoals de Ballon de Servance, de Col d’Oderen, Le Markstein, de Grand Ballon, de Ballon d’Alsace, en als ultieme uitdaging La Planche des Belles Filles.

Van de zeven deelnemers hadden vijf zich ingeschreven voor de Grandfondo, een loodzware tocht van 180 kilometer en ca. 4000 hoogtemeters. De overige twee kozen voor de Mediofondo, een iets kortere maar nog steeds zeer uitdagende rit van 93 kilometer en 2200 hoogtemeters.

De starttijd voor de eerste renners was 07:00 uur. Terwijl de groep zich gereed maakte, hing er een mix van spanning en opwinding in de lucht. Wat een indrukwekkend gezicht is dat, als er zo’n 4000 renners aan de start staan! De start werd vrijgegeven en we begonnen aan onze tocht. 

De eerste grote uitdaging was de Ballon de Servance, met zijn top op 1156 meter, en een beklimming van 18 kilometer. De weg kronkelde omhoog en de klim werd steeds steiler. We voelden onze benen branden, maar we hielden vol. De beloning was een adembenemend uitzicht vanaf de top en een lange, snelle afdaling die volgde, en een welverdiende pauze om onze reserves aan te vullen.

De sfeer was ontspannen en vrolijk; iedereen genoot van de rit en de prachtige omgeving.

Na de afdaling volgde de beklimming van de Col d’Oderen, op 884 meter hoogte. Deze klim was iets minder zwaar, maar de vermoeidheid begon al toe te slaan. Het landschap veranderde langzaam van dichte bebossing naar open bergweiden. De weg naar Le Markstein, op 1247 meter, Met vastberadenheid en onderlinge aanmoediging bereikten we de top. Het uitzicht was fenomenaal en even vergaten we de pijn in onze benen.

Na Le Markstein volgde de Grand Ballon, met zijn imposante hoogte van 1424 meter, de hoogste top van de Vogezen. De klim was lang en zwaar, maar de beloning was wederom een prachtig uitzicht en een lange afdaling. Hierna stond de Ballon d’Alsace op het programma, wederom een klim naar 1247 meter.

 

De ultieme uitdaging was La Planche des Belles Filles, inclusief steile stukken van zo’n 20%. De laatste kilometers gingen in een roes voorbij. We voelden de energie afnemen, maar het oog op de finish gaf nieuwe energie!

Bij de eindstreep werden we getrakteerd op een mooie medaille, en enkele versnaperingen. Nog snel wat foto’s nemen van onze overwinning, sloten we de rit af met een tevreden glimlach. Toen begonnen we aan een natte, koude afdaling naar onze auto. Het was een dag vol avontuur, uitdaging en doorzettingsvermogen geweest.

Op zoek naar de volgende uitdaging…

Wil je de uitgebreide fotoreportage bekijken? Klik dan hier

Land van Ravensteinstr 61, 5402 EJ, Uden | Email: info@twcvolkel.nl
© 2018-2024 TWC Volkel. All Rights Reserved.

Terms & ConditionsPrivacy Policy