Diensten

NTFU

 

Bij de Nederlandse Toerfiets Unie ofwel NTFU zijn, net als TWC Volkel, ruim 500 fietsverenigingen aangesloten. Bij een vereniging kun je samen met andere fietsliefhebbers trainen en toertochten fietsen. Binnen NTFU verenigingen wordt gefietst op racefiets, mountainbike en/of recreatieve fiets.

Naast de voordelen van het verenigingslidmaatschap zoals clubkleding en de aanwezigheid van veel kennis en deskundigheid, ontvang je van de NTFU een pakket producten en diensten: 

NTFU lidmaatschap

Omdat je lid bent van TWC Volkel ben je ook automatisch lid van de NTFU. Profiteer van alle voordelen van het NTFU lidmaatschap. De NTFU heeft, in samenwerking met haar verzekeringspartner Meijers, een nieuwe methode ontwikkeld om schadeclaims voor de NTFU fietsschadeverzekering af te handelen. Het nieuwe digitale schadeformulier op mijnNTFU.nl is gebruikersvriendelijk en werkt sneller dan de papieren variant.

Fietsschadeverzekering

Alle 50.000 leden van de NTFU zijn standaard verzekerd tegen fietsschade.

 • Fiets, fietskleding en accessoires zijn verzekerd voor een bedrag van € 1.000,-. Deze verzekering is bovendien uit te breiden tot  maximaal € 5.000,-. De verzekering is persoonsgebonden, niet fietsgebonden. Je bent verzekerd voor de fiets waarop je rijdt.
 • De fietsschadeverzekering is in geheel Europa geldig.
 • De verzekering is 24 uur per dag en 7 dagen in de week geldig. Bijvoorbeeld tijdens clubtochten, bij deelname aan fietsevenementen of eigen trainingsritjes en maakt niet uit op wat voor fiets je zit. Bijvoorbeeld race of MTB.

MijnNTFU

MijnNTFU.nl is de persoonlijke webpagina van ieder NTFU-lid waar onder andere een persoonlijke toertochtenkalender kan worden samengesteld, waar een kilometer logboek kan worden bijgehouden en waar, vanaf nu, ook het digitale schadeformulier van de NTFU fietsschadeverzekering is te vinden. Doordat je inlogt op mijnNTFU.nl met je lidnummer en je wachtwoord zijn je NAW gegevens direct ingevuld op het formulier.

Schadeclaim digitaal indienen

De afhandeling van een schadeclaim na een fietsongeval kan je vanaf nu via het digitale schadeformulier indienen. Daarbij is het belangrijk om onderstaande stappen te volgen:

Stap 1: Zorg dat je de volgende spullen bij de hand hebt:

 • Foto’s van de schade aan fiets, kleding en/of accessoires.
 • De oorspronkelijke aankoopbewijzen van fiets, kleding en accessoires.
 • Een schriftelijke offerte van reparatie door een fietsenmaker. 

Stap 2: MijnNTFU-account

 • Ga naar het schadeformulier via mijnNTFU.nl
 • Beantwoord alle vragen en geef de detailinformatie van je fiets, -onderdelen, kleding en accessoires door.
 • Nadat je het schadeformulier volledig hebt ingevuld, verstuur je het via de knop naar Meijers. 

Stap 3: Check je inbox

 • Wanneer Meijers je schademelding heeft ontvangen, sturen ze een bevestiging per mail en nemen ze de schade in behandeling.
 • Wacht de reactie van Meijers af voordat je de schade aan je fiets laat repareren, er kan een schade-expert worden ingeschakeld.

Stap 4: Afwikkeling van de schade

 • De schade wordt afgewikkeld conform de polisvoorwaarden
 • Het kan zijn dat de verzekeraar om aanvullende informatie vraagt (zoals de oorspronkelijke aankoopbewijzen van fiets, kleding en/of accessoires). Deze dien je in ieder geval 3 maanden te bewaren.

Het indienen van schadeclaims via het papieren schadeformulier is overigens nog steeds mogelijk. Dit formulier is te downloaden via de site van de NTFU. Meer informatie over de fietsverzekering van de NTFU vind je op  www.ntfu.nl onder ‘Producten’, ‘Verzekeringen’, ‘Fietsverzekering’.

Land van Ravensteinstr 61, 5402 EJ, Uden | Email: info@twcvolkel.nl
© 2018-2024 TWC Volkel. All Rights Reserved.

Terms & ConditionsPrivacy Policy