Lidmaatschap

Toer Wieler Club VolkelToer Wieler Club Volkel is een wielerclub met als motto gezelligheid voorop en als doel fietsen in clubverband.

Er zijn drie heren groepen; de heren A-groep, B-groep en C-groep, en verder is er nog een dames D-groep actief.

Teams

De dames fietsen voornamelijk op zaterdagmiddag vanaf 13.30u, waarbij de afstand varieert van 50 tot 90 km. In de zomermaanden wordt er meestal op de zaterdagmorgen gefietst.

De heren A-groep bestaat vooral uit leden die een wat grotere afstanden willen fietsen met een gemiddelde snelheid van 30 á 31 km/uur. Op de zondagmorgen wordt er een clubtocht verreden, voorbereid en voorgereden door twee leden. De afstand varieert van 65 km in het begin van het seizoen naar een gemiddelde afstand van 110 km, met een tweetal tochten van plm. 135 km.

De heren B-groep en C-groep bestaat vooral uit leden die wat later willen starten met fietsen waarbij de afstand oploopt van 65 km tot ongeveer 90 km. Overigens komt het door omstandigheden wel eens voor voor dat A-rijders met B-groep of B-rijders mer C-groep meefietsen, of omgekeerd.

Van de leden wordt verwacht dat zij plm. 3 keer per jaar een clubtocht voorbereiden en voorrijden. Normaal is zo'n tocht al eerder verreden maar op details wat aangepast om de tocht gladjes te laten verlopen.

Clubtochten

Het aanvangstijdstip van de clubtocht wordt zo gepland dat de groepen onder normale omstandigheden uiterlijk om 12.00 uur weer terug zijn. Zowel de A- als B-groep worden ondersteund door een volgauto met reservemateriaal. De volgauto's zijn beschikbaar gesteld door Van Boxtel Volkel en Oostendorp Toyota. Tijdens iedere tocht wordt er een koffiepauze ingelast van plm. 20 minuten.

De derde zondag van september is er een georganiseerde dag voor alle clubleden, waarbij het accent vooral ligt op gezelligheid met na afloop een hapje en een drankje.

Vrije Tochten

Verschillende leden nemen deel aan zogenaamde vrije tochten. Hiervoor is een commissie actief die per seizoen plm. 9 vrije tochten selecteert en de inschrijvingen en het vervoer regelt. Jaarlijks staan o.a. Tilff-Bastogne-Tilff (Luik-Bastenaken-Luik) en Diekirch-Valkenswaard op het programma.

Tijdens het toerseizoen wordt er op de woensdagavond een trainingsrit gereden, vaak als voorbereiding op een van de vrije tochten, vanuit Volkel richting Berg en Dal. Het toerseizoen start begin maart en loopt tot eind oktober.

In het winterseizoen wordt er wekelijks in groepjes of individueel een of meer ATB tochten verreden.

Feestavond

Begin november is er een afsluitende feestavond, die meestal gratis is voor de clubleden, voor introducees wordt een kostendekkende bijdrage gevraagd. Hoogtepunten van deze avond zijn de bekendmaking van de man of vrouw die verkozen is tot character van het jaar vanwege allerlei verdiensten die hij of zij heeft gehad voor de club en de bekendmaking van de clubkampioen(e).

Kandidaat Leden

Als je lid wilt worden kun je eventueel drie tochten op proef mee fietsen tegen een kleine vergoeding voor verzekering alvorens je een definitief besluit neemt. Zo is er in het derde week-end van April een mogelijkheid om, onder het motto 'Fiets Mee Met TWC', eens mee te fietsen en de voordelen van het fietsen met de club te ervaren.

Het lidmaatschap, inclusief de bijdrage aan de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), is € 85,- per jaar. Als NTFU-lid ben je automatisch verzekerd voor aansprakelijkheid en gedeeltelijke voor schade aan de fiets en de fietskleding.

Voor meer informatie neem contact op met een van de bestuursleden.