Toer Wieler Club Volkel is een toerfiets vereniging met leden uit de gemeente Volkel en omgeving en is aangesloten bij de NTFU (Nederlandse ToerFiets Unie).

Historie

Toer Wieler Club VolkelToer Wieler Club Volkel is 8 december 1986 opgericht door de initiatiefnemer Nol Verwegen, inmiddels erelid van de vereniging vanwege zijn bijzondere diensten voor de vereniging.

De eerste jaren bestond de vereniging uit 30 leden die op de zondagmorgen hun fiets kilometers aflegden. Het motto is nog steeds, gezelligheid voorop en rond 12 uur terug. In 1989 is de vereniging toegetreden tot de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de landelijke overkoepelende vereniging voor toerfietsers.

Lees meer...

Initiatiefnemer Nol Verwegen

Erelid Nol VerwegenNol Verwegen (†), 26 februari 2011:

Allereerst voldoe ik graag aan het verzoek om een artikel te schrijven, juist voor de start van het seizoen waarin onze toerclub haar 25 jaar bestaan viert.

We moeten nog weliswaar bijna een jaar fietsen aleer de datum van 8 december op de kalender prijkt; de officiële oprichtingsdatum van Toer Wieler Club Volkel.

Initiatief

Voor het zover was, heb ik mij als initiatiefnemer voor de oprichting van een tourclub in Volkel op velerlei terrein bewogen om de nodige informatie te vergaren.

Ik wist me gesteund door het bestuur van de tourclub uit Boekel waar ik al enige jaren met veel plezier aan hun tochten deelnam. Ik kende hun statuten, hun reglement en hun regels die voor mij als leidraad dienden voor de toekomstige toerclub van Volkel. Dat was al een hele plus om na de oprichting in 1987 te kunnen starten.

Lees meer...