Ledelo

Na een prachtig begin van de week was het zondag echt ouderwets Hollands herfstweer. Ondanks de wind en regen stonden er toch 19 renners klaar op het Schakelplein. Klaar om met de neus in de wind te beginnen aan de Ledelo tocht.

Onder aanvoering van Wiel vertrok de groep richting Oploo. Met het tempo enigszins aangepast aan de herfstomstandigheden kwam de groep natgeregend aan in Oploo. Bij café “Ons Moe” stond de open haard al heerlijk aan. De handschoenen werden te drogen gehangen en de A-renners genoten van de welverdiende kop koffie.

Na de pauze nam Gijs het stokje van Wiel over. Onder zijn aanvoering vertrok de groep voor de laatste 35 kilometer van dit seizoen. Moeder Natuur trakteerde de renners nog even op flinke tegenwind en een bui. Nat maar voldaan kwam de groep weer terug op het Schakelplein. De laatste tocht van het seizoen is gereden met een gemiddelde van 28.7 kilometer per uur en een totale afstand van 88 kilometer.

Zondag mogen we nog één keer, de allerlaatste tocht van het seizoen 2016-2017, de grote race tegen de tijd. Wie o wie gaat er vandoor met de felbegeerde trofee?!

De laatste tocht

Wilma en Marijke hebben de eer, zij mogen deze tocht navigeren. Naar St. Walrick, een mooie tocht en met voldoende kilometers. Met twaalf fietsers vandaag, we hebben ons allemaal een beetje verkeken op het weer, teveel kleren aan. De ochtend was het nat en koud, nu droog en de zon kwam steeds vaker door. Het waaide flink, dus we moesten hard trappen, ook daar krijg je het warm van.

Toen we vertrokken hadden we de wind in de rug, net in Zeeland hadden we onze eerste lekke band. We hebben vorige keer toch niet goed opgelet hoe je een band vult met een gas pompje. Het gas vloog eruit, zonder dat de band eraan vast zat. Gelukkig was er een fietspompje in de buurt, zodat er toch genoeg lucht in de band kwam.

Van Zeeland zijn we naar de Reek gefietst, hier de dijk op gegaan. Mooi droog fietspad, langs de koeien en over 8 wildroosters. Bij Grave de brug over naar Nederasselt en vanaf hier zijn we naar Restaurant Sint Walrick in Overasselt gefietst. Altijd druk nu ook nog buiten vanwege het mooie weer, en binnen waren ook diverse tafels bezet. Voor ons hadden binnen een lange tafel vrij gehouden.

Wilma Kuipers kwam deze laatste tocht nog even haar gezicht laten zien. Iedereen was benieuwd hoe het met haar gaat. Toon die met Wilma mee gekomen was vertelde dat ze er hard aan een herstel werkt. Wij hadden niet anders van Wilma verwacht. Wij hopen met haar mee, dat ze volgend seizoen weer bij is. Vandaag koffie met gebakt, we mogen kiezen Het Noten gebak kreeg de voorkeur. Heerlijk is dat, we hebben dit nog nooit ergens anders gehad. Er zitten zeker voldoende calorieën in om tegen de wind in naar huis te fietsen.

De weg naar huis hebben we nog een keer lek gehad op de brug bij Grave. Omdat het niet veilig genoeg was om daar de band te wisselen, moest Leny wandelend de brug over naar een veiliger plek. Dit is de tweede keer dit seizoen dat Leny niet op de fiets zit maar er mee wandelt. Allemaal extra training voor het Pieterpad. Het zit erop, onze laatste tocht hebben we gehad. Wilma en Marijke bedankt.

Enkele houden winterstop, en sommige fietsen zolang het nog even kan door, tenminste als het weer meewerkt. Er wordt dan op woensdagmorgen om 9 uur gestart en op zaterdagmiddag om half 2. Wordt het weer te slecht dan nemen we de Mountainbike dezelfde tijd.

Hooghei

Roland en Wim waren de uitzetters van de Hooghei tocht, een tocht van ongeveer 80 km. De laatste tocht van dit seizoen alweer, op de tijdritten na. De weersvoorspellingen waren minder goed, veel wind en kans op een bui. Deze keer klopte de weersvoorspellingen maar we willen niet klagen. Over het seizoen gezien hebben we dit jaar weer vele mooie fietszondagen gehad met goed weer.

Elf fietsers waren bereid om op deze zondag de uitdaging van de kilometers en het weer aan te gaan. De tocht ging via de Hoge en de Lage Randweg, Wilsfoort, Goordonkseweg richting Veghel. Linksaf Bolstweg richting Erp via het Ham richting Keldonk, Rijksweg en Kanaal oversteken richting Zijtaart/Veghel. Bij rotonde Eerde naar Wijbosch dan richting Kanaal daar linksaf en bij de Middelrooijsebrug oversteken en dan links de ventweg op. De ventweg volgen tot aan de Dungense brug daarna richting Rosmalen. Bij Wamsberg rechtaf Hooghei richting Vinkel waar we bij den Driehoek wat doorregent van de koffie genoten.

Tijdens de pauze werden wat foto´s gemaakt, die we later terug vonden op de sociale media. De tocht werd weer vervolgd via Koksteeg naar Rijksweg Heesch-Oss. Via industrieterrein richting Nistelrode onder het viaduct door via het Loo en de Delstraat bij stoplichten oversteken en linksaf richting Zeeland, via Lange Goorstraat richting Volkel.

De tocht was goed verlopen geen lekke banden of andere calamiteiten. Tenslotte nodigde Mari iedereen uit om volgende week deel te nemen aan de tijdritten.