Muziek in de tent!

Vandaag gaan we met van 15 man (waarvan 1 dame) op pad. Met zonder volgauto (met de groeten aan Cor). De weergoden zijn ons goed gezind want de zon scheen volop. Niks Volkel in de wolken dus.

Via  'n extra lus in verband met wegwerkzaamheden en omdat we anders, met de snelheden die we de laatste tijd ontwikkelen, te vroeg op t koffieadres zouden zijn, rijden we langs de Kleuter en via de Patersweg de Zeelandse dijk op en zijn we weer op de route. Over het Achterovertje, de Graspeel en over de Corridorweg richting Reek. Met 'n klein oponthoud, omdat ik 'n halve bierfles in m'n achterband had gereden.

Binnendoor over de Driehuizerweg en Kranenhofschweg naar Grave. De mais was nagenoeg van de plak zodat we weer ruim zicht hadden. Het was alsof we een geheel nieuwe route reden. In Grave de brug over en via Neder- en Overasselt  richting Heumen. In Heumen via de Looistraat richting Malden en de kanaalbrug over. Verder over Broekkant richting Nijmegen.

In de verte doemde de stuwwal al voor ons op. De klimgeiten onder ons werden al zenuwachting. Ze waren al bezig positie te kiezen om bij t begin van de beklimmingen vooraan in de groep te zitten. In Nijmegen over de Grootstalselaan, Scheidingsweg en Sionsweg. Dit is t eerste klimmetje van de route. Verder richting Heilige Landstichting en over de Meerwijkselaan richting Berg en Dal en de 7 Heuveltjesweg op.

Hier konden de Alberto Contadors uit de groep zich uitleven. Klimmend, lopend op de pedalen, op t grote blad naar de top. Ikzelf klom ook op t grote blad naar boven, dat wil zeggen 't grote blad achter. De koffie was bij de Molen in Groesbeek. Het oude mannenkoor hoefde niet  in aktie te komen.

Met weinig tegenwind terug naar Volkel. Over de Heumensebaan richting Molenhoek. De twee blaaskapellen, die ik had geregeld, bliezen zich de longen uit hun lijf toen we langs\fietsten. De rest van de terugweg ging voorbeeldig. Er waren er zelf n paar die "A capella" zaten te zingen (misschien, in de pauze, iets anders gedronken dan koffie!). Hoe dan ook; via Linden, Beers en Mill naar 't Sckakelplein. Het was 'n mooie nazomerse, zonnige route.

Op mijn tellertje: afstand 80 km / gemiddeld 28 km/uur / dag hoogte 253m / max. hoogte 93m.

De Vresselse tocht

Alweer een muesli reep. Weer eentje die voor herhaling vatbaar is. Albert en Ronald hebben de tocht, en dan krijgen we een reep. Dit heeft Albert zelf ingevoerd, wij vinden het prima en laten het zo!

We hebben prachtig herfstweer, en het blijft nog even zo. Fijn voor de herfst -vakantiegangers. Met twaalf fietsten we deze tocht, die via de Biesthoek naar het Goor ging, vanaf hier naar Erp, Boerdonk langs het kanaal naar Keldonk brug over en via het Hool, Jekschotse weg en dan via het mooiste stukje van de tocht naar de Vresselse Hut.

Met 32 km zitten we al de koffie, het seizoen loopt ten einde. Dus ook kortere tochten. We zitten buiten, die is de eerste keer dat we hier buiten op het terras zitten. Albert is hier vroeger vaker geweest en de verhalen komen los, vroegere vriendin(nen) woonden hier in de buurt. Eentje met een mooi zacht gebreid pakje aan. Thea weet hier nog wel het een en ander van te herinneren. De koffie kwam snel, en de repen deze keer met noten gingen er goed in, ondanks dat we nog maar enkele kilometers gefietst hebben.

We hebben in een mooi tempo gefietst, via Uden Zuid kwamen we deze keer in Volkel. Deze keer niet al die elf (?) drempels. Ronald en Albert werden bedankt voor deze snelle tocht.

Annie van Boxtel gaf te kennen dat dit haar laatste seizoen is geweest, ze stopt ermee. Haar lichaam protesteert, het vergt te veel voor haar. Erg jammer…..Annie is vanaf de oprichting lid, dus al 20 jaar. Trouw lid ook, we zullen haar missen. Wij wensen haar samen met Ad een mooie tijd en dat ze veel van hun kleinkinderen mogen genieten.