Georganiseerde dag 2017

Bij de deelnemers aan de georganiseerde dag is het geheim al bekend… en ergens in dit verhaaltje zal ik het verklappen.

Samen met 28 andere clubleden reden 10 C/D leden naar Winterswijk voor de georganiseerde dag. De commissie heeft de medewerking van FTC de Wenters uit Winterswijk ingeroepen en hieruit rolde een mooie route voor de C/D groep van ongeveer 105 km. Vanaf het vertrek werden we vergezeld door een uitbundig zonnetje dat zorgde voor die warmte die we konden gebruiken. Zeker boven de voorspelde 15 graden.

Een nagenoeg vlakke tocht door de prachtige omgeving rond Eibergen/Haaksbergen. Stukjes Duitsland met het typische glooiende landschap. Fietsend over rustige wegen tussen hoge hagen en wijdse landerijen. Dan weer door de gecultiveerde Nederlandse Achterhoek. En lang lint van slingerende weggetjes bracht ons naar de eerste pauzeplek. Café Kerkemeijer in Rekken voor een heerlijk bak koffie, op het terras, in de zon.

Tijd voor een gesprek… het tempo mocht wel wat naar beneden om al het moois goed te kunnen bekijken. Zo gezegd, zo gedaan. Café Kerkemeijer met haar bejaarde waardin is een bezienswaardigheid op zich. Een café waar in 50 jaar weinig veranderd lijkt te zijn met een gastvrije, babbel grage en goedlachse waardin die er alles aan doet om het naar je zin te maken. Een perfect koffieadres.

Na deze pauze toch maar weer de fiets op on verder te slingeren over padden,  laantjes en landwegen. Nauwelijks verkeer en na iedere bocht weer een betoverend panorama. En de zon.... bleef maar schijnen. De lunchplek, Captain Jack in Buurse, werd na een dik uur fietsen bereikt en daar stond, zowel binnen als buiten, een tafel voor ons klaar. Wat u wenst… nou buiten dus. En de zon schijnt nog steeds.

Captain Jack is grote groepen fietsers gewend zag ik bij mijn onderzoekje. Dus die 10 van TWC zal geen probleem zijn.