Samen 125 lentes

Na een geweldige mooie tocht afgelopen zaterdag (Klimmen-Banneux-Klimmen) was het nu mijn beurt om de Geijsteren tocht in uitvoering te brengen. Er staan op zondagmorgen 13 dappere mannen klaar zonder volgauto voor deze tocht. De Geijsterentocht staat bekent als de tocht met lange rechte stukken en met een flinke wind kan deze lastig zijn.

Vanuit Volkel richting Hemelrijk op naar Venhorst, links af richting Middenpeelweg naar Elsendorp waar we de wind vol op kop kregen. In Elzendorp richting Westerbeek, rechtsaf weer volop in de wind richting Overloon naar Merselo. Met de wind in de rug (eindelijk) richting Leunen en van daaruit naar Venray naar het koffie adres in Geijsteren.

Gearriveerd op het koffieadres werden onze 2 jarige joppen, Jan de Wit (75) en Perry Smulders (50), gefeliciteerd. Helaas geen koeken door afwezigheid van onze volgauto.

Na de pauze een paar wissels bij de voorrijders. Met deze formatie op naar Maashees en Holtum. Op weg naar Vierlingsbeek een eenzijdige val van onze sponsor Tini, maar deze kon gelukkig weer fietsend verder. Op naar Sambeek met de wind op kop naar Sint Anthonis en zo weer richting Volkel.

Met een mooi gemiddelde van 29,3 km/uur weer terug in Volkel.

Lieroptocht

Vandaag was de beurt aan Mien en Maria. Deze keer waren we goed voorbereid.Vorig jaar verraste n het ons dat we de tocht hadden, zoiets kan in de vakantietijd zomaar gebeuren. Twaalf fietsers waren er, op de wind na was het heerlijk fietsweer. Het enige nadeel van het fietsen op de zaterdagmorgen is dat er nog weinig gelegenheden zijn waar je koffie kan drinken. Wij hebben na enkele telefoontjes toch iemand bereidt gevonden die zijn café/restaurant eerder open deed.

De tocht ging van Volkel, Uden, over de Bolst naar Erp, Keldonk. Deze keer gingen we voor de brug richting Boerdonk, door Beek en Donk.  De fietspad op hier lag een flinke laag nieuwe grint op, niet erg prettig met racebanden. Dan de weg op en achter elkaar. verder naar Lieshout , langs de Bavaria, over Croy naar Stiphout. In Nuenen was het druk vanwege Bloem en Tuin,  verder naar Mierlo en vanaf hier werd er naar Lierop gefietst.

Pauze bij het eet en drink cafe ’t Jagershuis. De uitbater was nog niet wakker, we hadden het terras al in beslag genomen. Toch maar even gebeld, en meteen na het telefoontje werd de deur geopend en konden we onder het overdekte terras gaan zitten. Net op tijd, er kwam meteen na ons een groep van c.a. 12 fietsers die ook wel zin in koffie hadden. Het zat meteen vol, en na een half uur was iedereen weer weg.

De weg naar huis, schoot lekker op met heel veel wind in de rug. Een keer zijn we gestopt voor een kmteller die los hing, een trap gevraagd maar het was niet te verhelpen. Zonder verdere bijzonderheden hebben we deze tocht uit gefietst. Het was nog voor enen toen we bij de Wervel aankwamen.