Verrassing?

De verrassingstocht van de C groep op 29 juli 2017 om 10.00 uur komt te vervallen wegens afwezigheid van nagenoeg de hele C groep. De C groep zal dan met de D groep de Lieroptocht rijden vanaf 08.30 uur.

West

De tocht West werd ook dit keer voorbereid door Roland en Wim. Ook volgwagenchauffeur Cor was weer van de partij. Het was goed fietsweer, droog, met windkracht 3 tot 4. De B groep vertrok uit Volkel met 13 man waaronder A rijder Joop.

Via De Kleuter, oversteken Pnemstraat richting Nistelrode en zo binnendoor naar Geffen. Dan langs de rijksweg richting Nuland, Kruisstraat, waar Cor halvewegen al stond te wachten. Hij was bij Geffen al de autoweg opgegaan en omgereden i.v.m. een permanente afzetting die op de ventweg stond. Daarna door de polder naar ‘t Wild  daar de dijk op naar Gewande.

En dan in Oud Empel naar de Lachende vis waar werd genoten van koffie en koeken die aangeleverd waren door Wim die in het grijze verleden jarig was geweest (gelukkig waren de koeken niet van die datum). Daarna werd de terugtocht aanvaard via Rosmalen, Koudewater, Vinkel en Loosbroek naar Vorstenbosch.

De rit was goed verlopen, geen lekke banden en met een gemiddelde van ruim 30 km/uur.

Op weg naar "oortjes"?

Tijdens de mooie, afwisselende en uitdagende Mooktocht van zondagmorgen 23 juli beleven de 12 renners van de  A-groep wat miscommunicatie tot gevolg kan hebben. Na de klim bij het Duitse boerke (voor de liefhebbers: de woonboerderij staat te koop) en de heuvel naar Tivoli besluiten de Peelse uitzetters Toon en Jan om met de snelste klimmers net voorbij de rotonde links richting Zevenheuvelenweg te wachten op de gehele groep. Dit bleek voor Henk (is dat net als bij Rowwen Heze ?: Henk is een lollige vent) niet logisch.

Henk ziet geen TWC'er meer en hoort de luidkeelse roepen niet en koerste rechtdoor naar een extra uitdaging: de steile Oude Holleweg. Gerry er nog maar achteraan... echter Henk stopt nergens meer voor. Bij de finish in Volkel om 12.20 uur wordt de suggestie geopperd of penningmeester Kees eens kan kijken of bijvoorbeeld een communicatiesysteem uit de Tour de France bij een van de profploegen tegen een schappelijk prijsje te bemachtigen is. Henk kan dan vanuit de volgwagen door Wim en Riek bij de les gehouden worden.

Het weer is helaas wat frisjes en bewolkt, maar desalniettemin kan er na de start vanaf 7.30 uur (droog) genoten worden van prachtig Nederlands en Gelders/Limburgs  natuurschoon. Wat te denken van de Mookerheide en de uitloper van de Maas, de Mookerplassen. De groep van 12 sterke renners koerst gedisciplineerd en in een vlot tempo van gemiddeld 28,5 km/uur wordt de 110 km lange Mooktocht afgelegd.

Opvallend zijn vandaag de 2 lekke banden: en dat zul je net zien...juist bij wielen met schijfremmen. Dus banden wisselen en geen mogelijkheid van een ander wiel steken. De tocht is enigszins aangepast met een nieuw pauze-adres. Precies halfweg wordt nabij Mook aan de Kanaalweg bij een aanlegsteiger langs de vaart richting Maas cafe Dolfijn gevonden. Op het terras kun je naast van de koffie/thee met een borreltje ook genieten van langsvarende jachten in allerlei uitvoeringen.

De deelnemers vandaag zijn er wel van overtuigd: deze variant van de Mooktocht mag op de kalender blijven staan.

Elke week weer een verrassing hoeveel TWC-ers er staan. Zeker in vakantie tijd is het een komen en gaan van fietsers. Vandaag valt het mee, samen met de C groep en nog 2 gastrijders waren we toch nog met 12. Marlein en Niel hebben vandaag de tocht. En wij hoeve dit goed getrainde stel maar te volgen. Een tocht van 90 km, met vertrek richting Oventje, Zeeland, via de Krietsberg naar de Reek, hier gaan we de dijk op.

Mooi weer hebben we om over de dijk te fietsen. Nog rustig, de meeste mensen liggen nog op een oor. Met de wind in de rug wordt er naar Overlangel, Niftrik, Hernen, Bergharen, Deest, Druten, Boven – Leeuwen gefietst. Hier gaan we de dijk af om in het centrum van Beneden-Leeuwen te pauzeren.

Op het mooie terras van Hotel, restaurant de Twee Linden. Ronald was ondertussen ook gearriveerd. Hij komt op eigen gelegenheid naar de pauze plaats, en fietst met ons mee terug. Maar het fietsen gaat goed zo te zien, volgende keer fietst hij de hele tocht mee, hij had zelfs op het laatst nog energie over, komt goed uit want hij mag nog naar Veghel fietsten.

De weg naar huis was minder aantrekkelijk voor de voorrijders vanwege de tegenwind. Nu mochten de C rijders naar voren komen, ook Piet van Maasakkers mocht als gastrijder mee kopwerk verrichten. Wij fietsten de dijk weer op richting Althorst, Appeltern, Batenburg, Neerlangel. Van Ravenstein naar Herpen, Schaijk, Zeeland, Uden, Volkel. Vlak bij huis nog even gestopt vanwege kramp die Annie kreeg in haar kuit. Na wat strekken werd er voor gekozen om in eigen tempo naar huis te fietsen.