Kleine wereld

Zondagmorgen 2 april stonden we met 26 B-rijders en 2 gastrijders klaar voor de Maaslandtocht van 78 km, en door de mist was de wereld klein. Na 3 kilometer was er al een lekke band te melden.

Na de snelle bandenwissel gingen we verder met onze tocht richting Zeeland op naar Grave en Escharen. Daar de dijk op richting Cuijk en Heumen. Via Walrick naar Lunen, Balgoy naar de Hoogeerd voor de koffie. Daar werd door Mari het lang zal hij leven ingezet voor onze jarige Jos Scheepens. Na onze befaamde Volkelse hieperdepiep werden we we ingelicht over de toestand van Kees van Vught en Geerten Wijdeveld. Heren beterschap en we hopen op een spoedig en goed herstel namens de B-formatie.

Na de koffie met heerlijke koeken weer op weg, in het zonnetje wat ondertussen was gaan schijnen, naar Ravenstein en Neerloon om daar via de dijk naar Schaijk richting het eindstation De Wervel in Volkel.

Maas en Waal

Vandaag met 19 rijders vertrokken voor de verkorte versie van de Maas en Waal tocht slechts 90 km. Het was behoorlijk mistig en daarom hadden de voorste en achterste rijders een geel reflecterend hesje aan gedaan om de veiligheid enigszins te waarborgen.

Richting Ravenstein gereden om daar de Maas te volgen en daarna over te steken naar Deest waar het verder gaat langs de Waal. De dijk gevolgd naar Beneden-Leeuwen waar de pauze was. Normaal heb je mooie vergezichten als je over de dijk rijdt. Vandaag was het door de mist oppassen met de toch vele wandelaars veelal met hond.

Na de pauze was de mist verdwenen en reden we weer terug richting de Maas naar wederom Ravenstein en Herpen richting Uden en Volkel. Charl was zo vriendelijk dat hij bij Uden nog even lek moest rijden, juist daar waar we geen volgwagen bij ons hadden. Even binnenbandje wisselen bij een inmiddels lekker stralende zon, om even later ruim voor de klok van 12.00 uur in Volkel te arriveren met een goed verlopen tocht.

Ochtend miezer

Op deze bewolkte zaterdagochtend miezert het een beetje en de vraag is hoeveel renners zijn er om 8.30 uur klaar staan voor een rit van 65 km met de kans op een stevige bui. Vera zette deze rit uit en met 7 renners aan de start van de C groep een goeie groep. Van Volkel via Boekel, Venhorst, Elsendorp, Oploo, Westerbeek, Vredepeel naar de Rips waar de koffie gepland stond…helaas een gesloten deur.

Intussen was het zonnetje doorgebroken. De route liep verder via Milheeze waar ook al onze koffieadressen nog dicht zaten…echter bij café de Weierij zag de poetsende waardin ons en riep: Hé Volkel…voor jullie doen we de deur zeker open. KOFFIE!!!! Na de hartverwarmende ontvangst en een heerlijke bak koffie in het zonnetje hebben we de rit vervolgt.

Via Milheeze, Bakel, Mortel, Gemert, Handel en Boekel naar het eindpunt Volkel waar wij nat dooreen flinke regenbui om 11.40 uur aan kwamen met een gemiddelde van 26.6 km/uur.

Vera bedankt voor de rit. Hij gaat de boeken in als de VVV-rit (VERA’S VREDEPEEL VERASSINGS-rit.)

Rondje energie

Bij aankomst op het Schakelplein werden we allemaal getrakteerd op een Muesli reep, Albert was jarig geweest en gaf een rondje energie. Corina kwam nog even verslag doen, hoe het met haar ging nu ze gestopt is met fietsen. Marlein belde nog even het pauze adres, zodat ze voldoende plaats voor ons vrij konden houden.

Met 14 fietsers reden we een nieuwe variant van de St. Walrick tocht, met Marlein en Wilma als uitzetters. De tocht ging via Odiliapeel, Zeeland, Reek, via binnen wegen naar Escharen, de dijk op naar Grave. Door Grave gefietst langs de het haventje, naar Nederasselt ,vanaf hier naar Overasselt. Bij het welbekende fiets en wandelcafé St. Walrick dronken we Koffie/thee.

Buiten was een lange tafel voor ons gereserveerd. We zaten onze energie reep op te snoepen, toen Thea verslag wou doen over Ronald. Maar ze was nog bezig en daar kwam Ronald zelf aangefietst. Nu kon hij zelf verslag doen, het gaat de goede kant op. Nog enkele weken voorzichtig conditie opbouwen, dan hoopt hij weer bij ons te kunnen aansluiten. We waren het niet vergeten we hebben gezongen voor Albert die afgelopen week 64 jaar is geworden. Nu even en hij kan ook voort elke dag gaan fietsen.

Weer bijgekletst en op de hoogte, dan kunnen vertrekken. Als we Thea niet horen dan wordt er niet aangefietst, dan zijn we niet compleet. De uitzetters leidde ons nog door enkele mooie natuurgebieden. De fietspad op langs Overasseltse en Haterse Vennen en langs Heumens bos. In Heumen gingen we de brug op de Maas over naar Linde. Hier moesten over het Marathon parkoers fietsen. Allemaal sportief bezig en rekening houden met elkaar.