Klaver van Brabant 2017

Voor de eerste keer werd deze tocht in twee groepen gefietst. Om half acht vertrokken we vanaf Frank Verwegen met de hand- en overschoenen aan. Het was erg fris 3 graden met een NO wind. Theo Raijmakers zat achter de tweede groep, met de volgwagen van Frank Verwegen.

In Erp werd een andere route gekozen omdat de brug over de AA op Hackerom nog niet klaar was. Een mooi tempo gingen we richting Zijtaart, Beugel, Gerwen, Nuenen richting Mierlo. Vandaar uit gingen we langs de Strabrechtse heide in Lierop naar de pauze plaats Camping de Kuilen op de Heihorsten bij familie van de Kruijs. Hier zat de eerste groep al aan de koffie, lekker buiten in het zonnetje op het terras.

Nadat de eerste groep de koffie op had vertrokken ze voor het tweede gedeelte van de tocht. En het duurde niet lang of de tweede groep stond ook al weer klaar in de startblokken om ook de tocht verder af te maken. In Sommeren-Eind had Toine voor de tweede keer lek. Maar met de handige bandenspecialist Mari was deze klus snel geregeld.

In Asten sloeg het noodlot toe. Op de eerste rotonde kwam Geerten over een varkensrug ongelukkig ten val. Het zag er niet goed uit. Er werd direct 112 gebeld en toevallig kwam er een politieauto voorbij en die stopte om assistentie te verlenen. Toen de ambulance arriveerde werd al heel snel duidelijk dat hij hoog waarschijnlijk zijn bovenbeen gebroken had en dit werd later bevestigd. Iedereen was er toch wel wat beduusd van over het geen wat er gebeurd was. De fietsen werden weer gepakt om de route verder te gaan vervolgen.

Met een stevige tegenwind gingen we richting Ommel en passeerde we vakantie park Prinsenmeer. Toen we de N279 overgestoken hadden en we rechts afsloegen kwamen we het gat in de weg tegen waar we telkens naar uit gekeken hadden. Vlierden was de volgende plaats waar we door kwamen om vervolgens richting Aarle-Rixtel en het Grotel te arriveren in de Mortel. Hier kon merken dat de afstand en de wind al behoorlijk ingewerkt had op vele fietsers van de groep. Maar het collectief zorgde ervoor dat we toch verder konden. Het tempo werd waar het nodig was aangepast en de route vanaf Huize Padua werd ingekort om er voor te zorgen dat we onze finish zouden halen in de Kloosterstraat 50 in Volkel.

Wel moe en blij dat we er de eindstreep gehaald hebben al ging het altijd niet van harte. Theo Raijmakers werd bedankt als volgwagenchauffeur, want hij had het bijzonder druk gehad. Zo kun je maar zien dat een volgwagen geen overbodige luxe is. Iedereen bedankt voor het correct afhandelen van het ongeval van Geerten.

Het begin is gemaakt met de vrije tochten en nu op naar De Hageland Classic op zaterdag 8 april.