Een verslag van diverse activiteiten van Toer Wieler Club Volkel.

Georganiseerde dag 2017

Bij de deelnemers aan de georganiseerde dag is het geheim al bekend… en ergens in dit verhaaltje zal ik het verklappen.

Samen met 28 andere clubleden reden 10 C/D leden naar Winterswijk voor de georganiseerde dag. De commissie heeft de medewerking van FTC de Wenters uit Winterswijk ingeroepen en hieruit rolde een mooie route voor de C/D groep van ongeveer 105 km. Vanaf het vertrek werden we vergezeld door een uitbundig zonnetje dat zorgde voor die warmte die we konden gebruiken. Zeker boven de voorspelde 15 graden.

Lees meer...

Eremetaal

Na een natte zaterdag klaarde het weer in Brabant gelukkig weer op, zodat op zondagmorgen het zonnetje zich weer liet zien. Een welkome warmtebron bij de toch wat frisse ochtend temperatuur. Zestien heren en een dame hadden zich gemeld voor de tocht van vandaag, die vanwege verhinderingen voor sommigen verrassend genoeg niet richting Ekkersweier of Bavaria voerde, vandaag werden de dijken aan de zuidzijde van de Maas met een bezoek van TWC Volkel vereerd.

Lees meer...

Diekirch Valkenswaard 2017

Hoe de Volkelse heren van den Berg de heuvels in de Duitse Eiffel bedwingen.

Zaterdagmorgen 26 augustus 2017 vertegenwoordigen Theo van den Berg, Henk van Boxtel, Erik van den Broek , Jan van Schijndel en de debuterende Willem van den Berg TWC Volkel tijdens de 39e Diekirch-Valkenswaard. En ditmaal met een geheel vernieuwde route die niet loopt via de Belgische Ardenen, maar door het Duitse Eiffelgebied. Een unieke situatie, ook voor de 30e keer deelnemende Jan.

Lees meer...

IJzeren mannen

Ja hoor, eindelijk was het dan zover, de IJzeren man tocht, een echte uitdaging van ruim 95 km voor de mannen van staal van de B-groep. De tocht was al een week uitgesteld, met dank aan de uitzetters van vorige week, Wil en Harrie, zodat we in ieder geval asfalt hadden op de Loonsebaan. Daar was immers ons koffie adres, dat wilden we niet overslaan.

22 Heren en 1 Dame staan aan de start, Maureen en Willem zijn de uitzetters van deze week. En gelukkig kan Johan op het laatste moment aansluiten, als een echte prof bereikt hij via de volgwagen het peleton.

Lees meer...

Jan Janssen 2017

De weersvooruitzichten waren niet goed voor deze dag. Maar ja ’s morgens stonden we met 14 fietsers en 1 volgwagenchauffeur op het Schakelplein om naar de startplaats in Heteren af te reizen.
Gelijk toen we aanreden werden de ruitenwissers aangezet want het trok helemaal dicht daar boven.

Op de carpoolplaats bij de MC Donalds in Heteren was het even snel wat omkleden tijdens de regen. Iedereen had de regenkleding aan want het zou voorlopig niet droog worden. Na wat mededelingen van Piet konden we in twee groepen vertrekken.

Lees meer...