Een verslag van diverse activiteiten van Toer Wieler Club Volkel.

Ledelo

Na een prachtig begin van de week was het zondag echt ouderwets Hollands herfstweer. Ondanks de wind en regen stonden er toch 19 renners klaar op het Schakelplein. Klaar om met de neus in de wind te beginnen aan de Ledelo tocht.

Onder aanvoering van Wiel vertrok de groep richting Oploo. Met het tempo enigszins aangepast aan de herfstomstandigheden kwam de groep natgeregend aan in Oploo. Bij café “Ons Moe” stond de open haard al heerlijk aan. De handschoenen werden te drogen gehangen en de A-renners genoten van de welverdiende kop koffie.

Lees meer...

Muziek in de tent!

Vandaag gaan we met van 15 man (waarvan 1 dame) op pad. Met zonder volgauto (met de groeten aan Cor). De weergoden zijn ons goed gezind want de zon scheen volop. Niks Volkel in de wolken dus.

Via  'n extra lus in verband met wegwerkzaamheden en omdat we anders, met de snelheden die we de laatste tijd ontwikkelen, te vroeg op t koffieadres zouden zijn, rijden we langs de Kleuter en via de Patersweg de Zeelandse dijk op en zijn we weer op de route. Over het Achterovertje, de Graspeel en over de Corridorweg richting Reek. Met 'n klein oponthoud, omdat ik 'n halve bierfles in m'n achterband had gereden.

Lees meer...

Herfst

Een meevaller deze keer, ondanks het slechte weer toch nog 12 TWC-ers. Wind en regen, toch waren ze toch gekomen. En dat is fijn voor Mien en Maria, dan hebben ze de voorbereiding niet voor niets gedaan.

Wilma was er weer bij, na vele jaren met tegenslagen, hebben ze nu eindelijk de fietstocht naar Santiago gemaakt. Zo te horen hebben ze er van genoten van deze mooie tocht, een hele belevenis rijker, dit nemen ze niet meer van je af! Bij het weg fietsen in Volkel was het op letten, omdat er hekken op de weg stonden vanwege Festyland. Er was omheen te fietsen, we hebben er de tocht niet voor aan hoeven te passen.

Lees meer...

Kampina

’s morgens bij de start om 08:00 uur vanaf de sporthal “de Wervel” kon je al zien dat de herfst  ingetreden was. Het lag er al vol van de bladeren van de Lindenbomen van  het Schakelplein. Dus een gewaarschuwd man tel voor twee.

Nadat we nog 2 minuten gewacht hadden om te kijken of Erik niet om de hoek van de kerk kwam aangestoven (dit gebeurde niet) konden we met 18 man vertrekken. Theo Raaijmakers is al in een eerder stadium  bijgepraat over de route.

Lees meer...

Georganiseerde dag 2017

Bij de deelnemers aan de georganiseerde dag is het geheim al bekend… en ergens in dit verhaaltje zal ik het verklappen.

Samen met 28 andere clubleden reden 10 C/D leden naar Winterswijk voor de georganiseerde dag. De commissie heeft de medewerking van FTC de Wenters uit Winterswijk ingeroepen en hieruit rolde een mooie route voor de C/D groep van ongeveer 105 km. Vanaf het vertrek werden we vergezeld door een uitbundig zonnetje dat zorgde voor die warmte die we konden gebruiken. Zeker boven de voorspelde 15 graden.

Lees meer...