Informatie

Het aanvangstijdstip van de clubtochten wordt zo gepland dat de groepen onder normale omstandigheden, met koffiepauze, gewoonlijk om 12.00 uur weer thuis zijn.
Zowel de A- als B-groep worden ondersteund door een volgauto met reservemateriaal.
Ieder die wil mag een aantal weken vrijblijvend op proef meefietsen. Na die periode kan hij/zij besluiten van de fietsclub lid te worden. Ben je nog niet bekend met fietsen ‘op de weg’, dan is de C groep de ideale instapklasse.
De leden zullen plm. 3 keer per jaar een clubtocht voorrijden om zo de clubtochten gladjes te laten verlopen.
Ieder clublid ontvangt een set clubkleding bestaande uit 2 shirts en een koersbroek. Extra kleding kan individueel worden bijbesteld, o.a. een lange- of kniebroek, windjack, regenjack, termojack, arm en beenstukken.
Verschillende leden nemen deel aan vrije tochten, zoal de Waalse Pijl. Per seizoen zijn er plm. 9 vrije tochten waarvan de inschrijvingen en het vervoer door de club wordt geregeld.
Begin november is er een afsluitende feestavond, die meestal gratis is voor de clubleden, voor introducees wordt een kostendekkende bijdrage gevraagd.
Op de feestavond is de bekendmaking van de clubkampioen(e) en wordt een man of vrouw verkozen tot character van het jaar.
Het lidmaatschap, inclusief de bijdrage aan de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), is € 85,- per jaar.
De NTFU ToerFietsKaart-houders hebben een standaard verzekering waarin onder andere de vergoeding van materiële schade aan de fiets en persoonlijke eigendommen tengevolge van een ongeval zijn geregeld.

logo

Toer Wieler Club Volkel.