Blog

Vortum-Mullem.

Klokslag acht uur gingen we met 16 fietsers richting Oosterens met de laagstaande zon in onze ogen. Het was prachtig fietsweer. De wind kwam vanuit het zuid-oosten en was matig tot zwak. Nadat we langs Odiliapeel kwamen gingen we richting Venhorst om vervolgens naar de Middenpeelweg te gaan. Nadat we links af geslagen waren kwamen we in het Keizersven aan, waar van Deursen de groot grondbezitter en varkensboer alles bezit aan stallen e.d. die daar aan gelegen waren.

Nu verder in een strak tempo richting Westerbeek. Hier kon je een kanonskogel afvuren zonder iemand te raken. Stevensbeek was de volgende plaats om vervolgens lang het station van Vierlingbeek langs het spoor te arriveren in Holthees. Nog even naar Maashees het verste punt van deze tocht. Hier fietsten we een door een grote boomkwekerij met echte mooie en bijzondere bomen. Hierna ging de tocht via mooie landbouwwegen naar het Maasheggen gebied langs de Maas.

Het veerpont van Afferden en de sluizen van Sambeek waren voor vele herkenningspunten van deze tocht. De kerk van Beugen zagen we al op een afstand. Toen we de bekende scherpe bocht voorbij waren hoorde we de kerkklokken al luiden. Het teken dat we eraan kwamen.

Op het terras van het Bakkertje konden we lekker buiten zitten en genieten van de koffie en de thee. Bij het afrekenen sneuvelde wel een theeglas. Marcel het voorgenomen om alle zeilen bij te zetten op het tweede gedeelte. Hij had daags van te voren gewerkt en was goed uitgerust zoals hij vertelde. Helaas kon hij dit later in de tocht niet waar maken.

Twee derde van de tocht zat er al op toen we aan het tweede gedeelte begonnen. Op het natuurgebied van de Vilt ging het even mis er werd geroepen dat we links af moesten maar het was gewoon recht door. St Agatha was de volgende doorkomst. Langs de muur van het kruisherenklooster en het kruisbeeld op de kruising waren we al snel door dit dorpje. Nog even een viaductje over de A73 en wat binnen wegen schampte we net langs Beers af om via de Langeboomse kuilen en de Udensedijk uit te komen op de rotonde van de Middenpeelweg. De fietspad lang het vliegveld en met de wind in de rug stevende we af op het eindpunt in Volkel.

Met een gemiddelde snelheid van 31.8 km waren we om goed half twaalf bij de sporthal in Volkel.

Bergen

Niet zoals eventueel wordt vermoed zijn de 9 rijders van de C groep op zaterdag 21 september een klimtocht aangegaan. Maar het betrof ditmaal de route door een aantal kernen van de Noordlimburgse gemeente Bergen.

De zogenaamde Bessembiendertocht waar in het café in Siebengewald-hei het drankje wordt geserveerd diende als basis voor de 87 km lange tocht. Met een aantal aanpassingen zoals in plaats van de oversteek met het pont Afferden-Sambeek de mooie landweg door het maasuiterwaarden gebied naar Heijen en de oostelijke variant langs Haps naar Vianen en Mill.

Om 8.30 uur starten de 4 C-rijders met 3 gastrijders van de B, waaronder Perry die met grote inzet knap deze tocht volbrengt na zijn lange afwezigheid wegens blessures. Ad gaat het ook goed af bij deze langere tocht sinds het voorjaar. Van de D is Ingrid van de partij en ook aspirant-lid Gert heeft de smaak te pakken.

In een mooi tempo gaan de 6 voorrijders beurtelings aan kop via het fietspaadje van de Rechtestraat naar de Odiliapeelse bossen, Staartjespeel, Wanroij, Haps, de Vilt bij Beugen, Oeffelt, Maasbrug naar Gennep, Ottersum, de lange weg naar Siebengewald, langs prachtige landgoed Bleijenbeek met de golfbaan en de kasteelruine, naar de pauze bij bakkerij van den Bergh in het Bergense dorp Afferden.

Gezeten op het buitenterras in het zonnetje bestellen we eerst binnen de koffie en thee tussen de vele winkelende brood en banket -klanten.

Met nu de aantrekkende zo-wind in de rug en het steeds warmer wordende zonnetje aangenaam koersen naar Heijen, de omleiding bij Gennep wegens de aanleg van een fietstunnel, Oeffelt, Haps, Vianen, Beers, Ossenbroek, Mill, de Volkelseweg en zo om 12.15 uur weer terug op het Schakelplein. Een prima gereden tocht door de koptrekkers die voor allen naar tevredenheid is verlopen.

Gelezen: 1103 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

  • Helden van Hemelrijk 2024 Helden van Hemelrijk 2024
    Bedankt voor jullie deelname aan de tweede editie van Helden van Hemelrijk. Zie uitslag Funklasse voor je persoonlijke einduitslag. De…
  • Helden van Hemelrijk Helden van Hemelrijk
    Vorig jaar is de eerst editie van Helden van Hemelrijk verreden. Terugkijkend op deze succesvolle eerste editie konden wij van…
  • Pakjesavond Pakjesavond
    Beste leden van TWC Volkel, 5 december, pakjesavond staat op het punt om te beginnen. En ook voor de leden…
  • André en Mien prijswinnaars 2022 André en Mien prijswinnaars 2022
    Op 11-11-22 werden tijdens de gezellige bijeenkomst als afsluiting van het 36e wielerseizoen van Toer Wieler Club Volkel de prijswinnaars…
  • Familie Oostendorp onze grootse sponsor! Familie Oostendorp onze grootse sponsor!
    Ruim 28 jaar heeft Oostendorp Autogroep Uden een volgwagen beschikbaar gesteld voor Tour Wieler Club Volkel. Ad Oostendorp was een…

logo

Toer Wieler Club Volkel.