Blog

Processierups

Afgelopen zondag 16 juni hebben we de zeer mooie tocht Grafwegen gefietst met 20 personen en Cor in de volgauto. Gestart vanuit Volkel.

We hebben deze keer gekozen om samen met Jan van Schijndel een weekje eerder een verrassingstocht te maken en de Grafwegen tocht andersom te fietsen. Met een aantal aanpassingen zijn we op een paar wegen gekomen waar we anders niet veel fietsen. 

Vol goede moed vertrokken met de wind in de rug, lekker zonnetje erbij. Via een aantal dorpjes kwamen we in Groesbeek uit waar de koffie klaar stond bij de oude Molen. We moesten helaas binnen zitten omdat ze een blik wandelaars open hadden getrokken en die waren geland op het buitenterras. Roland was jarig geweest en die trakteerde op heerlijke koeken bij de koffie.

Na een rondje navragen ben ik erachter gekomen dat ik met mijn 49 jaar de Benjamin van de groep ben. Nadat we voor Roland lang zal hij leven gezongen hadden zijn we weer op de fiets gesprongen. We zijn vanuit Groesbeek richting Duitsland gefietst en daar hebben we de altijd zeer mooie Kartenspieler gefietst. Langs de tarwevelden en klaprozen Nederland weer binnen en via Gennep in een rechte weg weer naar Volkel. Het tempo zakte iets vanwege de wind van voren maar voor half 1 waren we terug. 

Onderweg hebben de meeste van ons kennis gemaakt met de processierups. Jeuk bultjes en irritaties.....

Vanwege een storing in de fietscomputer heeft onze gids Jan van Schijndel ons weer veilig in Volkel afgezet. Fijn dat je overal de weg weet Jan.

Maar al met al een zeer mooie gezellige tocht. Voor herhaling vatbaar.

Gelezen: 1433 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Snerttocht 2023 Snerttocht 2023
  Op zondag 8 januari heeft TWC Volkel traditiegetrouw weer de snerttocht gereden. Voor het eerst weer na corona met een…
 • Helden van Hemelrijk Helden van Hemelrijk
  In het Brabantse Volkel hebben we geen zee, maar wél een strand! Een strand wat lonkt voor een avontuurlijke strandrace…
 • Start2Bike Start2Bike
  Heb jij altijd al eens willen ontdekken of wielrennen een sport is die bij jou past? Dan is daar nu…
 • Pakjesavond Pakjesavond
  Beste leden van TWC Volkel, 5 december, pakjesavond staat op het punt om te beginnen. En ook voor de leden…
 • André en Mien prijswinnaars 2022 André en Mien prijswinnaars 2022
  Op 11-11-22 werden tijdens de gezellige bijeenkomst als afsluiting van het 36e wielerseizoen van Toer Wieler Club Volkel de prijswinnaars…

logo

Toer Wieler Club Volkel.