Blog

Stormachtig

Stormachtige zaterdag maakt plaats voor mooie 1e Pinksterdag.

Wegens het stormachtige weer (ZW- kracht 5) met felle rukwinden, en de vele loshangende takken in de bomen van de stormen van dinsdagavond 4 juni was het niet verantwoord om de geplande rit van de C -groep op zaterdag 8 juni doorgang te laten vinden. Later besloot ook de D-groep in de namiddag hun rit af te gelasten.

De voorspellingen beloofden een prachtige zonnige 1e Pinksterdag op zondag 9 juni. En dat kwam uit, op Zondagmorgen om 8.30 uur stonden op het Schakelplein 6 TWC'ers (waaronder ook 2-tal van de D-groep) gereed voor de 93 km lange Grafwegentocht. Deze tocht is voor Richard ter voorbereiding voor de B-groep op zondag 16 juni. Samen met Jan werd een alternatieve verrassende tocht gereden. Via vaak zelden bereden wegen zoals nabij Odiliapeel, maar ook bij Ottersum en Groesbeek en Breedeweg. De pauze werd genoten op het drukbezochte terras van ons vaak bezochte adres cafe de oude Molen.

Later mocht de bekende Kartenspielerweg natuurlijk niet ontbreken. Direct na de grensovergang richting Ven-Zelderheide een route over Duits grondgebied door mooie, rustige landweggetjes waarbij het riviertje de Niers werd overgestoken. Het werd nabij Hommersum tevens een educatieve rit door toelichting op de diverse landbouwgewassen zoals Zuckerruben, Weizen en Triticale laat staan de Kartoffel-felden. En bij Gennep krijgen we nabij de Maasbrug te maken met een blijvende wijziging van het fietspad. Na Oeffelt richting Haps, Sint Hubert en Volkel liepen de benen van een rijder erg vol, maar hij hield vol en het tempo werd aangepast.

Rond tien voor een werd de tocht genoeglijk nabesproken. Komende zaterdag 15 juni gaan de tochten van de C en de D- groep niet door wegens de drukbezochte open dag van de vliegbasis Volkel.

 

Gelezen: 1004 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Snerttocht 2023 Snerttocht 2023
  Op zondag 8 januari heeft TWC Volkel traditiegetrouw weer de snerttocht gereden. Voor het eerst weer na corona met een…
 • Helden van Hemelrijk Helden van Hemelrijk
  In het Brabantse Volkel hebben we geen zee, maar wél een strand! Een strand wat lonkt voor een avontuurlijke strandrace…
 • Start2Bike Start2Bike
  Heb jij altijd al eens willen ontdekken of wielrennen een sport is die bij jou past? Dan is daar nu…
 • Pakjesavond Pakjesavond
  Beste leden van TWC Volkel, 5 december, pakjesavond staat op het punt om te beginnen. En ook voor de leden…
 • André en Mien prijswinnaars 2022 André en Mien prijswinnaars 2022
  Op 11-11-22 werden tijdens de gezellige bijeenkomst als afsluiting van het 36e wielerseizoen van Toer Wieler Club Volkel de prijswinnaars…

logo

Toer Wieler Club Volkel.