Blog

Bierbrouwerij Ooijen

Vandaag zat alles mee, goede opkomst, mooi korte broeken weer, bijna geen wind. Het ideale fietsweer! Met 15 fietsers waren we, waar onder twee gastrijders.

Wilma en Marlein waren de uitzetters van de ca. 85 km lange Zuid Betuwe tocht. Zij leidde ons naar Zeeland, Schaijk, Herpen, in Ravenstein de brug over. In Niftrik fietsten wij de dijk op,naar Batenburg. De Maas over in Maasbommel, naar Megen. We moesten op het pontje goed aansluiten, tegen de slagboom aan, dan namen we minder plaats in beslag. Mooi weer en een mooie omgeving, veel mensen willen vandaag het water over steken.

Wij fietsen onze laatste km voor de pauze, de Bierbrouwerij kwam al snel inzicht. Pauze, we mochten achter een plekje uitzoeken, een lange tafel wij denken dat die voor ons gereserveerd is. Volop vertier hier, speeltoestellen voor kinderen, camping, solexen en er worden diverse activiteiten georganiseerd. Ook het bierlokaal zat weer vol. Wij kregen goede koffie of thee inclusief citroen voor Wim. We zaten prima, ook Ingrid vond het eigenlijk wel prima zo. Ze had ook wel zin in een afzakkertje, maar we moeten toch nog ruim 35 km naar huis fietsen. Daar had ze even geen zin meer in.

Thea had nog even een mededeling, ons lief en leed potje wat voorheen door Mieke beheerd werd, word nu overgenomen door Wilma Verwegen. Door middel van een betaal verzoek kunnen we onze 10 euro over maken, Fijn dat Wilma dit wil doen.

De bidon vullen en de helm weer op, en de fietsen opzoeken. We gaan deze mooie tocht nog even afmaken. Slechts een keertje gestopt om dat alle energie op was bij Ingrid, na een snelle energie hap kwam het weer op peil, en zijn we zonder verder oponthoud in een mooi tempo naar Volkel gefietst.

Heimat-gevoel

Het duo C-rijders rijdt op een mooie, zonnige en bijna windstille zaterdagmorgen 18 mei de 87 km lange Ysselsteyn tocht. Vertrokken om 8.30 uur en weer terug in Volkel net voor 12 uur.

Het is op zaterdagmorgen zo rond 10.00 uur best lastig om een rustplaats te vinden die open is. Gelukkig treffen we in het centrum van het Noord-Limburgse Ysselsteyn aan de Jan Poelsweg een fietsvriendelijk cafe. In deze Herberg de Peel zien we om 10.00 uur iemand buiten het terras schoonmaken en ondanks de openingstijd van 11.00 uur kunnen we daar toch koffie en thee nuttigen. Deze herberg is bovendien het vertrekpunt van de zustervereniging Fiets Tourclub Ysselsteyn. En dan te denken van de wieler professionals uit dit dorp zoals Mike Teunissen en de legende Peter Winnen.

Dit Peels tochtje door dorpen als Venhorst, Elsendorp, Oploo, Westerbeek, 'Siberie', Merselo, Veulen, Venraij-Heide, Ysselsteyn, Deurne-Zeilberg, Milheeze, Bakel, de Mortel, Gemert, Koks, Boekel en Volkel geeft zo'n 'Heimat-gevoel' van de Oost Brabantse en noord Limburgse streek.

Effe noar Geffe

Op deze zonnige zondagmorgen staan er 13 mannen klaar voor de tocht 'Effe noar Geffe'. Een paar van deze mannen kwamen uitfietsen van de Omloop Math Salden van afgelopen zaterdag. Deze keer zonder volgwagen op naar Geffe.

Een mooie tocht via Mill naar Escharen, Keent en daarna de dijk op richting Ravenstein op naar Macharen en weer de dijk op en met een strak tempo op naar de koffie in Lith waar we klokslag 10 uur arriveerde. Heerlijk buiten op terras genieten van de zon en koffie. Na de pauze weer met een strak tempo via Geffen, waarbij we met gepaste snelheid door Geffen fietste, op naar Volkel.

Mijn complimenten voor de groep voor de aangepaste snelheid in de dorpen zodat diegene die voorop fietst de tijd heeft om de wegen van rechts te overzien. Een mooie tocht met een mooi gemiddelde weer veilig in Volkel.

Agatha

Zondagmorgen kwart over acht komen Jos en ik aan op het “Schakelplein”. Een heel flauw zonnetje doet z’n best om door te breken, het beloofd een mooie dag te worden.

Klokslag half negen starten we met z’n tienen onze tocht. De “Agatha” tocht. Een route van 80 km. Zoals afgesproken draaien we ook nu weer continu door.

Via Erica-St. Hubert, Mill, Beers, Linden en Cuijk gaan we op weg naar St. Agatha. We streken neer op het terras van cafe “D’n S-Bocht”. St. Agatha waar Henk Lamers zoals hij vertelde, nog fijne jeugdherinneringen aan over heeft gehouden maar waar ik nu niet verder op in wil gaan.

Daar genoten we van een voordelig lekker “bekske koffie” en het ondertussen merkbaar schijnend “zunneke”. Daarna vervolgden we onze weg via Oefelt en St. Antonis weer richting huis.

In Ledeacker lag de hoofdstraat open maar met aangepaste snelheid en achter elkaar aan rijdend, namen we dit kleine ongemakje. Cor kon met de volgwagen, de slechts beperkt aangepaste route, prima rijden. Over Landhorst en Venhorst reden we terug naar Volkel waar we ruim voor twaalf uur aankomen.

Het continu doordraaien begint ook steeds beter te werken en naar mijn mening wordt het ook steeds beter geaccepteerd. Elkaar een fijne zondag toewensend, vertrekt iedereen weer huiswaarts.

Gelezen: 973 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Snerttocht 2023 Snerttocht 2023
  Op zondag 8 januari heeft TWC Volkel traditiegetrouw weer de snerttocht gereden. Voor het eerst weer na corona met een…
 • Helden van Hemelrijk Helden van Hemelrijk
  In het Brabantse Volkel hebben we geen zee, maar wél een strand! Een strand wat lonkt voor een avontuurlijke strandrace…
 • Start2Bike Start2Bike
  Heb jij altijd al eens willen ontdekken of wielrennen een sport is die bij jou past? Dan is daar nu…
 • Pakjesavond Pakjesavond
  Beste leden van TWC Volkel, 5 december, pakjesavond staat op het punt om te beginnen. En ook voor de leden…
 • André en Mien prijswinnaars 2022 André en Mien prijswinnaars 2022
  Op 11-11-22 werden tijdens de gezellige bijeenkomst als afsluiting van het 36e wielerseizoen van Toer Wieler Club Volkel de prijswinnaars…

logo

Toer Wieler Club Volkel.