Blog

Kleve 2019

Wederom waren de lange broeken, overschoenen en handschoenen uit de kast gehaald voor deze tocht. De temperatuur was ver beneden het gemiddelde van de maand mei tot nu toe.

Zachtjes druppelde de fietsers bij Frank Verwegen binnen. Waaronder good old Jan van Schijndel, vele van de B-groep en niet te vergeten Marlein als enigste dame. Er waren wat afmeldingen en zodoende waren we met 25 fietsers. De korte afstand ging als eerst met 13 fietsers op pad gevolgd door de 12 van de lagere afstand.

Na een rustige start lang de vliegbasis gingen we in een mooi tempo via de kortste weg naar Molenhoek. Daar doemde de eerste beklimming van de Heumenseweg al op, vervolgens via de fietspad tussen de bossen, om uiteindelijk boven bij de Stekkenberg uit te komen. Dit keer gingen we hier naar beneden en begonnen we helemaal aan het begin van de Zevenheuvelenweg.

Hierna sloeg het noodlot toe bij Willem. Hij had zijn crank aan zijn schoen zitten toen hij afstapte. Dit probleem kon niet opgelost worden. Gelukkig moest de dochter van Jos toevallig richting Nijmegen en bracht Willem naar huis.

In de wijk “de Kwakkenberg” kwamen we de andere groep tegen, die nog een lusje moest maken om aan hun km’s te komen. In de afdaling van Tivoli zagen we dat Gijs lek had gereden. Via het “Duits Boerke” en Groesbeek ging het richting de Horst en Kranenburg, Duitsland in. Via wat mooie landwegen kwam Kleve in zicht.

Toen wij gearriveerd waren bij Restaurant Altes Landhaus im Forstgarten zagen we de tweede groep ook arriveren. Toon stond ons al op te wachten als volgwagenchauffeur. De bank in het Landhaus was wederom gereserveerd voor Kees. Maar hij hoefde er deze keer geen gebruik van te maken.

Nadat we een kannetje koffie en een heerlijk stuk gebak hadden verorberd werd het tijd om aan het tweede gedeelte te beginnen. Dit begon gelijk weer goed. Direct na de eerste bocht naar rechts begon het klimwerk weer. Al zig-zagend gingen we door verschillende wijken van Kleve met de nodige hoogte meters. Hierna de fietspad op, richting Nederland die in dit geval vals plat naar beneden was. Hier week de andere groep even vanaf want die hadden hier nog een lusje met wat hoogte meters.

Vanaf de Grafwegenerstrasse tot aan Breedeweg fietste we vele wandelaars voorbij. Nog even een rondje “Klein Zwitserland” om vervolgens via de St Jansberg in Plasmolen te arriveren. En als toetje op de taart gingen we daar nog even over de Mookerhei. Dit was voor vele een echte verassing. Bovenaan werden we achterhaalt door Frank, Gijs, Niel en John die elkaar uitgeprobeerd hadden.

Vanaf hier gingen we in mooi tempo via bekend terrein naar Kloosterstraat 50. Bij de “F16 rotonden” sloten de fietsers van de langere afstand mooi bij ons aan. Dit hadden we van te voren niet af kunnen spreken, zo goed als dit uit viel. Mooie tocht, maar voor vele zaten er toch verschillende verassingen in.

Gelezen: 1314 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

  • Helden van Hemelrijk 2024 Helden van Hemelrijk 2024
    Bedankt voor jullie deelname aan de tweede editie van Helden van Hemelrijk. Zie uitslag Funklasse voor je persoonlijke einduitslag. De…
  • Helden van Hemelrijk Helden van Hemelrijk
    Vorig jaar is de eerst editie van Helden van Hemelrijk verreden. Terugkijkend op deze succesvolle eerste editie konden wij van…
  • Pakjesavond Pakjesavond
    Beste leden van TWC Volkel, 5 december, pakjesavond staat op het punt om te beginnen. En ook voor de leden…
  • André en Mien prijswinnaars 2022 André en Mien prijswinnaars 2022
    Op 11-11-22 werden tijdens de gezellige bijeenkomst als afsluiting van het 36e wielerseizoen van Toer Wieler Club Volkel de prijswinnaars…
  • Familie Oostendorp onze grootse sponsor! Familie Oostendorp onze grootse sponsor!
    Ruim 28 jaar heeft Oostendorp Autogroep Uden een volgwagen beschikbaar gesteld voor Tour Wieler Club Volkel. Ad Oostendorp was een…

logo

Toer Wieler Club Volkel.