Blog

Hageland Classic 2019

Zaterdag 13 april, 06:30 Schakelplein, 10 deelnemers aan de Hageland Classic verzamelde op het Schakelplein in Volkel. 4 fietsen werden door Theo Raijmakers in de volgwagen-bus (beschikbaar gesteld door Roland van de Berg) geleden, waarna de deelnemers in 3 auto's de één uur durende rit naar Mol konden maken om de Hageland Classic 2019 te rijden.

Onderweg kregen we tijdens het nieuws van 07:00 de weersvoorspellingen voor deze dag door. Grotendeels onbewolkte dan met een temperatuur van rond het vriespunt in de ochtend, klimmend naar 8 graden. De wind zou vanuit het Noordoosten komen, zwak tot matig in de ochtend, matig tot hard in de middag.

Rond de klok van 07:30 arriveerden de auto's bij de startplaats waar door sommige een snelle warme koffie genuttigd werd waarna de meeste zich goed inpakte om de eerste uurtjes warm te kunnen blijven op de fiets.

Nadat Theo de startbewijzen opgehaald had, kon er om 08:00 worden gestart. Door 6 personen werd de 137 km gereden, door 4 personen de 160 km. Dit werd gedurende de rit aangepast door de omstandigheden naar 8x de 137 km rit en 2x de 160km rit.

Tot de eerste pauze plaats op 55km werd er in een groep gereden, kort na de pauze splitste de afstanden. Toon kreeg het voor elkaar de eerste pauze te missen. Na enkele telefonische oproepen en Marcel die op zoektocht ging, kon Toon ook weer aansluiten en de tocht vervolgen. De weersvoorspelingen kwamen ook, de temperatuur klom lekker op, waarna wat winterkleding uitgetrokken kon worden.

Na de eerste pauze werd koers gezet richting Leuven waar het heuvelachtige landschap begon, net voor en na de twee pauze van de 160 km rit lagen diverse klim-uitdagingen te wachten. Uiteraard werd er op de tweede pauze (na 95 km) even een koffie gedronken, samen met wat wafels en bananen om toch wat energie binnen te krijgen. De komende 45 km zou een opeenstapeling van klimmen en dalen worden.

Aangekomen op de 3e pauzeplaats zagen we onze volgwagen-bus gelijk staan, met enkele bekende fietsen eromheen. De 8 deelnemers van de 137 km tocht waren binnen nog aanwezig waardoor we gelijk besloten om na een kwartier pauze gehad te hebben de laatste 25 km naar Mol in één grote groep te volbrengen.

Rond 15:00 kwamen we weer aan in Mol. Snel werden de fietsen opgeborgen. Zoals altijd had de Wielertoeristen Club WT Millegem naast een perfect uitgepijlde tocht met prachtige pauzeplekken ook weer de bekende bar geopend. Zodat er een lekker biertje als afsluiter gedronken kon worden. Waarna de terugreis naar Volkel kon aanvangen.

Rond 17:00 arriveerde we weer in Volkel, waarbij er terug gekeken kon worden op een mooie Hageland Classic 2019.

Gelezen: 1182 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

  • Helden van Hemelrijk 2024 Helden van Hemelrijk 2024
    Bedankt voor jullie deelname aan de tweede editie van Helden van Hemelrijk. Zie uitslag Funklasse voor je persoonlijke einduitslag. De…
  • Helden van Hemelrijk Helden van Hemelrijk
    Vorig jaar is de eerst editie van Helden van Hemelrijk verreden. Terugkijkend op deze succesvolle eerste editie konden wij van…
  • Pakjesavond Pakjesavond
    Beste leden van TWC Volkel, 5 december, pakjesavond staat op het punt om te beginnen. En ook voor de leden…
  • André en Mien prijswinnaars 2022 André en Mien prijswinnaars 2022
    Op 11-11-22 werden tijdens de gezellige bijeenkomst als afsluiting van het 36e wielerseizoen van Toer Wieler Club Volkel de prijswinnaars…
  • Familie Oostendorp onze grootse sponsor! Familie Oostendorp onze grootse sponsor!
    Ruim 28 jaar heeft Oostendorp Autogroep Uden een volgwagen beschikbaar gesteld voor Tour Wieler Club Volkel. Ad Oostendorp was een…

logo

Toer Wieler Club Volkel.