Blog

Tijdritten 2019

Al de ingrediënten waren er voor een geslaagde tijdrit.

Het was droog, een mooie tijd om te beginnen, de koffie met koeken stonden klaar bij de familie van Boxtel en ze hadden de kachel op de juiste temperatuur gezet. Wat wil je nog meer. Al de 15 genomineerden waren er op een na. Wim kon niet want die moest naar de oud ijzer markt.

Albert bedankte namens het bestuur Thea en Henk voor de gastvrijheid en dat we wederom weer gebruik mochten maken van zijn garage voor de start van de tijdrit. Gerry had de koppels (14 in totaal) ingedeeld en Piet had de route uitgelegd om te eindigen bij het Venster in Vinkel.

Om de minuut werd er gestart. Het was voor sommige koppels niet altijd gemakkelijk om het gemiddelde door te geven. Maar tenslotte had iedereen deze doorgegeven en kon het starten beginnen. De stopwatches werden ingedrukt en begonnen te lopen.  Na 14 minuten was iedereen gestart. De volgwagen die bemand was met Theo en Wim konden ook de route op.

De tijdwaarnemers spoeden zich naar het Venster in Vinkel om te kijken of daar alles klaar stond. Alles was daar al in gereedheid gebracht om de renners te ontvangen. Nadat ze eerst nog een kopje koffie hadden genuttigd gingen ze naar buiten om de tijden in te vullen van de gearriveerde koppels. Toch waren een paar koppels die bij knooppunt 83 de tekst niet goed gelezen hadden en even de verkeerde kant op gingen. Het was bij het Venster een gezellige drukte. Tijdens het koffie drinken, werd de volgorde bepaald hoe ze individueel terug naar Volkel moesten.

De terug weg was nagenoeg een kopie van de heen weg. Bij de start werd naar de vlaggen gekeken waar de wind vanaf kwam. Hieraan konden ze bepalen wat de opgeven tijd zou moeten worden. De snelste was 33 en de langzaamste was 25 km/uur. De eerste die arriveerde bij de familie van Boxtel was Joop. En in een korte tijd waren ze alle 28 renners gefinisht. Nog even lekker na kletsen met z’n alle onder het genot van een kopje koffie of een drankje. Het was wederom een geslaagde tijdrit 2019.

Bedankt voor iedereen die hieraan mee gewerkt had.

Gelezen: 419 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair