Blog

Meer water dan gedacht…

Deze titel staat niet voor de regen die er steeds zacht gevallen is tijdens deze rit maar meer op de meters kanaaloever die verwerkt zaten in deze route. De basis is de oude kanaaltocht van de B groep met een klein stukje kanaal er in. Een koppeling van een aantal tochten leverde een geheel op waarin zowel de stukken van de Zuid-Willemsvaart als het Wilhelminakanaal opgenomen zijn. De tocht is 73 km en naar believen te verlengen naar 85 en zelfs 95 km met een aantal makkelijk lusjes.

Op zaterdagochtend om 08.30 uur staan 5 renners klaar voor de laatste officiële toertocht van dit seizoen. Eén dame en vier heren, allemaal C groep, Het miezert maar echt nat worden we niet en het vooruit zicht was redelijk voor de rest van de ochtend. Op naar de koffie in Lieshout.

Via Boekel, Handel, Mortel, Bakel en Aarle-Rixtel komen we precies om 10 uur na 40 km aan in Lieshout bij het Bavaria café. Is net open. Zowat voor de deur een lekke band. Gelukkig droog en wat beschutting. Snel de band gefikst en dan koffie.

Na de pauze ging het voor de wind naar Mariahout, Nijnsel, St-Oedenrode, Eerde, Veghel, Keldonk en Erp weer naar Volkel. We arriveerden om 11.45 uur op het Schakelpein.

Den Dungen

We hadden de tocht ‘Den Dungen (81 km) B-groep’ 3 keer voorgereden. Zoveel regen als in deze tochten, zowel tijdens het voorrijden als tijdens de tocht afgelopen zondag, hebben we het gehele jaar niet gehad. De laatste voorbereidende tocht van afgelopen vrijdag, was helemaal extreem met na de pauze flinke buien en wind met een windkracht van ZW4.

Aan start zondag stonden naast A-rijders, de 8 rijders van de B-groep en gelukkig onze Cor de chauffeur, om 8:30 uur klaar om te starten. Het fijne was dat 4 van 8 rijders  de tocht 3 keer mee hadden voorgereden.

De tocht liep vanuit Volkel via Erp, Keldonk, Veghel, Wijbosch, Schijndel naar Den Dungen. In Erp hebben we vanwege wegopbrekingen  gewoon de omleiding gevolgd. Tijdens het voorrijden hebben we 3 keer, in de lus om Keldonk, door de modder moeten rijden. Afgelopen zondag hebben we deze lus daarom maar achterwege gelaten.

In onze stamkroeg in Den Dungen hebben we rustig van onze koffie/thee en het fruithapje kunnen genieten. Na de pauze  zijn we vanuit Den Dungen via Vinkel, Loosbroek, Maashorst, Uden terug in Volkel. Helaas moest Peter Rupp vlak voor Uden afhaken omdat de ketting bij het optrekken elke keer oversloeg.

Gelukkig bleek tijdens de tocht, dat Jos, onlangs hersteld van een gebroken arm, weer voldoende conditie had opgebouwd om volop mee te kunnen draaien in de groep, inclusief het 'kop trekken'. Na afloop hebben we met een beperkte afvaardiging van de B-groep, nog een lekker biertje gedronken omdat dit de laatste tocht van het seizoen was.

De Milheezertocht andersom

Alweer de laatste tocht, seizoen 2019 zit er op de tijdrit na alweer op. De opkomst valt niet tegen, net zoals het weer. Met twaalf TWCers fietsen wij deze tocht.

Mien en Maria zijn de uitzetters, zij leidde groep naar Boekel, via het Bovenste huis fietsen we naar Handel, langs de Rooije Plas gaan we richting de Mortel. We komen langs manege het Zwarte Water, en fietsen verder via de binnenwegen van de Mortel en Bakel. We komen langs de Golfbaan van Millheeze.

Eigenlijk is dit onze pauzeplek, maar er staan nog te weinig km op de teller. Nog een mooi stukje langs de Stippenberg. Het is opletten het fietspad zit bijna helemaal verstopt onder het blad. De koffie wacht aan het einde van het fietspad.

Bij de Vierspan in de Rips is deze keer de koffie met ?? gereserveerd. Het hele overdekte terras is voor ons, wij zijn de enige klanten, deze keer heeft er dan ook niemand last van die (sommige) luidruchtige fietsers. De bestelling wordt met niet veel enthousiasme op genomen. Ligt niet aan ons. We hebben keuze uit vier soorten gebak. De meeste voor de Boerenjongens. Nog nooit gehad, en het was heerlijk. Er hing een walm van de brandewijn, nog even een foto voor Thea. Die stuurde s’ morgens al een foto met gebak vanaf haar vakantieverblijf, wij doen zeker niet onder. Nadat Wim nog even alle koekjes had opgegeten die sommige lieten liggen konden we vertrekken. Hij nam er rustig de tijd voor want hij hoefde nergens voor zo vroeg thuis te zijn.

Dat dachten we, eenmaal met de fiets in de hand was de band toch wel heel slap. Nog niet helemaal, toch maar even wisselen. De mannen gingen weer aan de slag. Andre is er ook erg handig in. Albert gaf uitleg hoe een fietspompje met patroon werkt, het is reuze handig maar je moet het wel even weten. De handen worden gewassen, we kunnen weer. Langs de Middenpeelweg naar Elsendorp, via de Tweede stichting naar Landhorst, Venhorst, Odiliapeel, en via de Hemelrijk straat wordt er naar Volkel gefietst.

Het zit er weer op, we hebben het seizoen goed afgesloten. We wensen Theo maandag heel veel sterkte , en hopen dat hij goed uit de operatie komt. Ook wensen wij hem een goed herstel, en hopen hen beide in de loop van het volgende seizoen weer terug te zien.

Volgende week zondag de tijdrit.

Gelezen: 413 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair