Blog

Bij ventieltje 't laatst

Vandaag gingen we met van 10 man, met Martien op de bezemwagen van start. We hadden een vreemde A-vogel in t gezelschap, maar die had geen A-virus ontwenningsverschijnselen en gedroeg zich voorbeeldig. Op 'n paar druppels na hebben we 't droog gehouden, nat werden we alleen van 't spatwater.

Ik had meer opkomst verwacht want ik had voor 20 man koffie besteld bij de Molen. De route ging over t Oventje , Zeeland, Grave , Overasselt, Heumen , Malden , Nijmegen, Heilige landstichting , Berg en Dal en over de 7 heuvelenweg naar de koffie bij De Molen in Groesbeek.

Deze route had ik omgedoopt tot de "Berg en Dal racefietspuzzeltocht" omdat er n 5 tal wegomleidingen gevolgd moesten worden . Nr 5 was niet aangegeven voor de volgwagen, maar het was Martin toch gelukt t schakelplein de vinden (chapeau). Er werd netjes volgens de regels gefietst. Peter reed voor lek. Ja dat krijg je met een nat wegdek en versleten banden. Hij ging zijn band wisselen in 't cafe omdat hij geen rem rand had op 't aangereikte gewisselde wiel. Hierbij kreeg instructie van een man of 10. In 't bijzonder van bandendokter Mari (buitenband bij ventiel laatst).

De terugweg ging met de wind op kop via Molenhoek, Heumen, Linden, Beers en Mill. Het tempo moest 'n paar keer aangepast worden aan de mindere fietser(s). De rit is zonder incidenten, ordentelijk verlopen.

Met de groeten van Henk Lamers.

Den Dungen

Het is zaterdagochtend 12 oktober en zeker niet vreemd dat er een paar gemotiveerde wielrenners van de C groep en een aantal gastrijders, op de Schakelplein, klaar staan voor vertrek om de Den Dungen route te rijden. Met een mooie groep van 10 man (vergezeld door maar liefst 3 vrouwen) is de groep klokslag half 9, van start gegaan.

De bestaande Den Dungen route hebben we verkort (afbouwen van afstand) naar de 75 km. De rit begint met tegenwind richting Erp dan door naar Veghel. Naar mijn opinie liggen deze plaatsen nog geen 10 km van Volkel vandaan. Nou, ik zal jullie besparen welke plaatsen wij allemaal zijn doorgereden om uiteindelijk in Veghel uit te komen en de reis voort te zetten richting Den Dungen.

Na een mooie bosrijke route om Den Dungen heen te hebben gereden, is het tijd voor koffie, De Majorcabar. Nee, het is geen nachtclub of afterparty club, het is gewoon een eetcafé waar je ook op zaterdagochtend een lekker bakkie koffie kan drinken. En dat hebben we zeker ook gedaan.

De terugreis verliep voorspoedig met de wind in de rug. Gevolg daarvan is, dat de koprijders soms moesten inhouden. Met name op de terugreis zijn we van de oorspronkelijke route afgeweken. Via Berlicum, Loosbroek, Vorstenbosch, Uden om uiteindelijk onze eindbestemming Volkel te bereiken.

Het was een vermoeid maar zeker een geslaagde mooie tocht, die door een ieder kei en kei goed gereden is. Tevreden en met een voldaan gevoel, ging een ieder zijn eigen weg om het weekend in te gaan. Of de motivatie er nog is, zeker weten !!!!

Met sportieve groet, Peter.

Gelezen: 265 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair