Deze pagina afdrukken
Vereniging

Georganiseerde dag 2019

De hele week al wisselvallig weer waar het de ene dag droog is het de andere met wat regen.

Zaterdagavond telefoon van Piet, een kort spoedberaad volgt vanwege de slechte weersvoorspelling voor zondag. Er wordt een app de deur uitgedaan met de mededeling dat als je morgen vanwege het weer niet wilt fietsen, geen zin, tijd, regenjas hebt of het zunt is voor de fiets gé ook met de auto naar de Kriekeput in Herpen kunt komen om daar van de lunch te genieten.

Zondagochtend, gelukkig!! de weersvoorspelling klopt het regent. Nu eens bij het Schakelplein gaan kijken hoeveel stoere vrouwen en mannen er op de fiets komen. Als het half 9 is staan er van de opgegeven 50 personen een 25-tal fietsers klaar om de regen te trotseren. Ben je dan stoer of toch een beetje……? Jij als lezer mag dit zelf invullen.

We vertrekken in 2 groepen. Een A + B en C + D. Ik schrijf het eigenlijk verkeerd het moet zijn 11 man van de A en een van de B en zo ook 12 vrouw/man van de D en een van de C, respectievelijk een afstand rijdend van 56 en 75 km. Na de lunch nog 17 km. naar Volkel. Geen twijfel vandaag heeft iedereen zijn of haar regenjas aan. Dat was een makkelijke keuze.

Beide groepen gaan richting Beers waar de korte tocht via Linden over de Maas naar Heumen gaat en vervolgens de koffiepauze in St. Walrick hebben. De lange tocht fietst bij Oeffelt de Maas over door Gennep, Heumen en aansluitend naar St. Walrick. Als de A/B daar aankomen zijn de C/D bijna zover om richting Kriekeput in Herpen te vertrekken.

Nadat wij, de A/B onze koffie op hebben, vindt onze volgwagenchauffeur Theo het nodig een opmerking te maken dat hij nog even iets kwijt wil, namelijk dat hij nog nooit zo lekker heeft genoten in de volgauto als deze keer. Afijn, dankbaar dat hij onze volgwagen chauffeur is laten we reactie achterwegen. We gaan de regen weer trotseren met de wind mee richting Kriekeput. Allebei de groepen hadden inmiddels besloten op het eind een lusje van 5 km. links te laten liggen. Zij het dat de A/B dit op verzoek van een bepaald lid, waarvan we de naam op verzoek van zijn mee fietsende broer niet mogen noemen, speciaal voor hem hebben gedaan. Hij kon het gisteren tijdens een feestje weer niet opbrengen Spa te drinken en vandaag moest bekopen met zware benen. Wel was hij hier dankbaar voor en zich opofferde ons de laatste 5 km. uit de wind te houden.

Aangekomen in Herpen staat onder in de gezellige kelder een uitgebreide lunch klaar. Inmiddels zijn er nog een 20-tal leden met de auto gekomen. Zodoende zijn we met een mooie club gezellig kletsend en lekker van de uitgebreide lunch aan het genieten.

Helaas aan al het moois komt weer een eind en wordt er weer op huis aan gedaan. Jammer van het weer, volgend jaar hopelijk beter maar desondanks een geslaagde dag en bedanken wij van de organisatie ieder voor zijn of haar aanwezigheid zodat onze inzet niet voor niets is geweest.

Thea, Marlein, Piet, Ad en Niel

Gelezen: 287 keer

Gerelateerde items (op tag)