Blog

Kasteel van Hernen

Na 2 succesvolle maanden juli en augustus met een gezamenlijk programma voor de C en de D groepen op de zaterdagmorgen is op de eerste zaterdag van september de C om 8.30 uur gestart met haar eigen toerkalender.

Ditmaal had Jan de Wijchentocht voorbereid. Helaas waren een aantal vaste C-rijders verhinderd of wegens blessure niet in de gelegenheid. 2 A-leden en 3 leden van de D-groep maakten dat er een groep van totaal 6 konden genieten van een mooie rit door het afwisselende oost Brabantse
en zuid Gelderse landschap. De 2 nieuwe leden Veronique en Ingrid reden hun eerste C-rit.

Via de Witte Dellen en Uilweg naar de Millse Vissteeg om zo langs de Graafsedijk naar Gassel te koersen. Met wisselingen aan de kop werd regelmatig gereden naar het natuurgebied de Kraaijenbergse plassen om daarna via het dorpje Linden over de Heumense burg aan de Gelderse zijde van de Maas te geraken.

Een lus langs de Hartertse vennen en Sint Walrick door de polder naar de Maasbanddijk om zo na 45 km te kunnen pauzeren in hotel Hoogeerd in Niftrik. Snel werden we bediend van koffie, cappucino of thee en nu niet via de normale route richting Ravenstein, maar eerst naar de naamgever van de tocht nl Wijchen.

Kruisend over de snelweg de A50 eerst door het kleine dorp Hernen, waar een prachtig kasteel aanschouwd kon worden. Door de polder met enige tegenwind naar de Maasdijk naar de brug over de Maas naar Overlangel. Weer de dijk op richting Reek, om daarna via Schaijk langs de Rijksweg richting Heesch te rijden. Via Nistelrode naar de Maashorst en zo langs Bernhoven en Hultje naar de Industrielaan. Rond 12.30 uur kon de 92 km lange rit afgesloten worden.

Gelukkig hadden we de voorspelde regenbuien gemist en waren de deelnemers tevreden over deze rit. Is voor de toekomst zeker voor herhaling vatbaar.

Gelezen: 159 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair