Blog

Diekirch-Valkenswaard 2019

Op deze vroege zaterdagmorgen (6.25 uur) stonden 9 TWC ers en 2 gastrijders klaar bij scouting gebouw Home Prince Jean om op tijd te kunnen vertrekken naar startplaats Centre Sportief in Diekirch.

Dit zijn Frank van der Avoort , Willem van den Berg , Henk van Boxtel , Niel van Dijk , Toine Foolen , Ton Jansen , Toon Kuipers , Kees Verboom , Frank Verwegen en de 2 gastrijders Bernadette van den Berg en Edward van de Bogaard.

We stonden redelijk vooraan toen om klokslag 7.00 uur het startschot klonk en we konden beginnen aan de 41 ste editie van deze bijzondere tocht van 264 km. We werden nog uitgezwaaid door Piet van Maasakkers,Theo Raaijmakers en Theo van den Berg die zijn dochter Bernadette nog de laatste tips mee gaf.

Er deden dit jaar zo’n 700 deelnemers mee dus in het begin is het wel opletten maar dat wordt snel beter als de eerste klimmetjes beginnen.

Het was lekker fris weer en nauwelijks wind toen we onderweg waren naar de eerste pauzeplaats. Die pauzeplaats lag op 63 km en was het hoogste punt van de dag 726 meter is bij Zum Schwarzen Mann in Gondenbrett waar ook de eerste controle was. Hier stonden onze trouwe volgwagenchauffeurs Cocky en Martien met de bus al klaar om ons op te vangen met de nodige proviand die ieder voor zich bij had. Piet van Maasakkers en Theo van den Berg waren hier ook nog effe naar toe gegaan om ons allemaal nog een keer aan te moedigen om daarna huiswaarts te keren.

Na de nodige proviand gingen we verder, we zaten nu midden in de Eifel dat is een mooi gebied maar daar moest wel flink geklommen worden. Maar als het omhoog gaat, gaat het ook weer naar beneden. En dat bleef het ook tot aan de tweede controlepost Backerei Prummer in Lammersdorf. Hier stonden Cocky en Martien met de bus ons weer op te wachten. De teller stond inmiddels op 125 km en het weer werd steeds warmer en de wind trok steeds meer aan maar stond niet ongunstig.

We gingen met 6 man weer verder maar nu met de wetenschap dat het meeste klimwerk achter de rug is en het steeds vlakker wordt. Nu we de Eifel achter ons lieten gingen we via verschillende kleine dorpjes en gehuchten om Aken heen zodat we geen last van drukte hebben gehad. Zo kwamen we na 183 km aan bij de derde controlepost SportZentrum Pestalozzistrasse in Geilenkirchen. Hier kwamen Cocky en Martien met de bus tegelijkertijd aan en omdat dit een nieuwe post was moesten we effe zoeken waar de bus stond en die was ook snel gevonden.

Na de nodige energiedrank en wat te eten konden we weer verder. Dit was ook nodig want het werd steeds warmer en de kilometertjes begonnen te tellen. Nu gingen we op weg naar de Nederlandse grens bij Susteren en zouden het smalste stukje Nederland doorkruisen om in Maaseik België weer in de rijden. Vanaf hier werd de wind wat ongunstiger tot aan de laatste controlepost sporthal de Borg in Neeroeteren. Omdat Cocky en Martien op de laatste fietsers van Volkel zouden wachten bij elke controlepost hebben we hier de volgwagen niet gezien dat was ook geen probleem er was genoeg te drinken en te eten.

De teller stond nu op 225 km we gingen na een korte stop op weg voor de laatste 39 km. De wind was nu gunstig en we gingen in een lekker vlot tempo naar Valkenswaard. Hier aangekomen wordt je eerst door de brandweer van Valkenswaard verwelkomt om even later op het gezellige marktplein over de finish en het bultje van Wim Kemps te eindigen. De eerste 6 fietsers zijn nu binnen en even later kwamen de andere 5 binnen die zijn vanaf controlepost 3 gezamenlijk verder naar Valkenswaard gefietst.

Toen deze aankwamen stond onze sponsor Tiny en Jolique den Dekker met een schitterende bos bloemen voor iedere deelnemer van Volkel klaar, hartelijk dank hiervoor. En niet te vergeten onze trouwe supporters uit Volkel die daar ook al stonden. Na de huldiging de bloemen en de foto’s nog effe door het café De Bel. En zoals gebruikelijk achter het café gezamenlijk afsluiten met koffie en vlaai van Wilma.

Nu nog met zijn allen op de foto voor de volgwagen en dan gaat ieder met een moe maar voldaan gevoel naar huis. Ik mag denk wel zeggen dat iedereen zeer tevreden was en hebben genoten van deze mooie geslaagde dag.

En proficiat Toine en Bernadette voor een geslaagd debuut Diekirch-Valkenswaard.

Gelezen: 228 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Start2Bike Start2Bike
  Altijd al willen fietsen? Misschien fiets je zelf al maar wil je graag in groepsverband fietsen? In de maand april…
 • Club Kampioen 2019 Club Kampioen 2019
  Toine Foolen en Roland van den Berg titelhouders 2019 TWC Volkel Tijdens het TWC sportgala van vrijdagavond 8 november werden…
 • Tijdritten 2019 Tijdritten 2019
  Al de ingrediënten waren er voor een geslaagde tijdrit. Het was droog, een mooie tijd om te beginnen, de koffie…
 • Meer water dan gedacht… Meer water dan gedacht…
  Deze titel staat niet voor de regen die er steeds zacht gevallen is tijdens deze rit maar meer op de…
 • Bij ventieltje 't laatst Bij ventieltje 't laatst
  Vandaag gingen we met van 10 man, met Martien op de bezemwagen van start. We hadden een vreemde A-vogel in…