Blog

Geroganiseerde dag D en C groep 2019

Er zijn wat worsten naar Clara gebracht, kan niet anders. Prachtig zomer weer, dat is meteen al een mooie start. Vandaag de fietsen we met 21 fietsers de georganiseerde dag.

Een tocht van ca. 130 km, flinke afstand voor ons, sommige zagen er tegenop. Uiteindelijk zeer voldaan de hele tocht gefietst.

Jeanne geeft het startsein wenst iedereen een mooie tocht, speciaal Theo ,Marij , en Leny fijn dat ze erbij zijn. Ze bedankte Mien en Maria voor de tijd en energie die ze in deze dag gestoken hebben. Er wordt in twee groepen gefietst, dit is wat we op de cursus geleerd hebben veiliger dan in zo’n grote groep. Het was erg prettig fietsen zo. Piet van Maasakkers was de voorrijder van groep twee en volgden op gepaste afstand de eerste groep.

Het eerste 30 km is nog bekend gebied, via Volkel, Erp, Keldonk, Nijnsel, naar Best. Hier moeten we het kanaal weer over, er waren werkzaamheden, de weg en het fietspad lag open. Een laagje lijm was al opgebracht. Gelukkig plakte die niet meer, en konden wij alsnog weer op de route komen. We laten Bata dorp achter ons, fietsen langs Eindhoven Air Poort naar onze eerste stop, bij Hoeve de Nachtegaal in Wintelre.

Even een misverstand, we dachten dat groep twee ons zou volgen, die hadden niet gezien dat wij de afslag namen. Na een telefoontje van Piet en een lusje extra gefietst te hebben, namen ook zij plaats op het terras van Hoeve. We waren weer compleet.

Het terras zat mooi vol, terwijl het nog maar net open was. Ze kwam de bestelling op nemen, koffie, thee, appel of kokosgebak. Hoewel wij dat iedereen hadden aanbevolen was het deze keer toch iets harder gebakken dan voorheen. Erg goede tanden had je hier voor nodig. Jammer want de vorige keer was het heerlijk. We kregen het recept mee, kunnen we het zelf een proberen. We waren weer uitgerust, en hadden ons vocht gehalte weer op peil.

De route werd vervolgd richting, Oerle,Veldhoven, Dommelen, door het natuurgebied de Malpi. Hier werden foto’s en door Piet nog een filmpje gemaakt. Mooi gebied, en we konden ervan genieten de drukte viel gelukkig mee. We kwamen in Schaft uit. Hier fietsten we doorheen, en namen nog een stukje België erbij. Rond twaalf uur kwamen we op de binnenplaats van de Achelse Kluis in Hamont.

We werden verwelkomd door Ad Wijnen, die was al vanuit Boekel gekomen, om Leny op te halen. Ad is nog herstellende en kan nog niet zolang op het zadel zitten, ook voor Leny haar schouder is deze afstand meer dan genoeg. Gezellig dat ze er zo toch bij zijn. Groot terras hebben ze hier, we zochten een plekje uit de zon, meerdere mensen zaten op het terras. Niet iedereen was gecharmeerd van wielrenners, een dame had er zelfs zo’n hekel aan dat ze ging verzitten. Iedereen mag zijn eigen broodje, soep enz. gaan halen want het is hier zelfbediening.

Alles op z’n Belgisch we hadden soms nog een tolk nodig omdat we niet wisten waar ze het over had. Ze hadden speciaal voor ons een grotere pan soep gemaakt, en de broodjes gezond voor ons achtergehouden. Voor iedereen voldoende, hier is het anders wel op is op!! Mooie plek is het hier, en het wordt goed bezocht. Het Abdij bier wat hier te koop laten wij ook maar in het vat, we hebben nog wat km voor de boeg.

We nemen afscheid van Ad en Leny, en stappen weer op de fiets. De binnenplaats af naar Nederlands grondgebied. Het volgend natuurgebied op, hier moesten we slalommen om de slagbomen, onder tussen konden we toch nog genieten van de mooie natuur. We kwamen uiteindelijk uit in Leende hier fietsten we doorheen, richting Sterksel, Someren. Door de grint een lekke band, hier gingen Theo en Marij verder omdat ze graag op tijd thuis zijn.

Wij fietsten naar Lierop, bekend gebied voor Piet, hij kan er hele verhalen over vertellen. Bij Herberghe de Coekepanne in Lierop werd nog even bij getankt. Wat nodig was voor sommige, die hadden last van de warmte. Even wat nieuwe energie naar binnen werken. Wij zaten te genieten van ons drankje toen Theo en Marij voorbij kwamen. Ze waren nog steeds op zoek naar de kortste weg naar huis, valt niet mee. Jan van Schijndel gaf ze wat tips hoe ze het gemakkelijkst en kortste naar huis konden fietsen, of het gelukt was?

De laatste 30 km, moeten nog gefietst worden. Dus allemaal weer op de fiets, richting Helmond. hier is het altijd extra opletten, over het industrieterrein ook hier een kleine omleiding. je komt langs een station en door een woonwijk. Uit eindelijk komen we toch weer op de weg naar Bakel. Via de Mortel fietsen we langs de Rooi As. In Handel stoppen we bij Eeterrij & Feesterij ’t Hõfke voor een ijsje. Er wordt nog een foto gemaakt voor Veronique, bijna de hele club bij haar op terras. Wel een foto waard. De ijsjes moeten snel op gegeten worden, ze smelten in je hand.

Om ca. half 5 zijn we weer in Volkel. Mien en Maria krijgen applaus. We hadden geluk,het weer zat mee, de tocht was mooi, een goede opkomst en goed humeur, dit alles bij elkaar maakte een geslaagde dag ! Zeer voldaan fietst iedereen naar huis.

Gelezen: 256 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Start2Bike Start2Bike
  Altijd al willen fietsen? Misschien fiets je zelf al maar wil je graag in groepsverband fietsen? In de maand april…
 • Club Kampioen 2019 Club Kampioen 2019
  Toine Foolen en Roland van den Berg titelhouders 2019 TWC Volkel Tijdens het TWC sportgala van vrijdagavond 8 november werden…
 • Tijdritten 2019 Tijdritten 2019
  Al de ingrediënten waren er voor een geslaagde tijdrit. Het was droog, een mooie tijd om te beginnen, de koffie…
 • Meer water dan gedacht… Meer water dan gedacht…
  Deze titel staat niet voor de regen die er steeds zacht gevallen is tijdens deze rit maar meer op de…
 • Bij ventieltje 't laatst Bij ventieltje 't laatst
  Vandaag gingen we met van 10 man, met Martien op de bezemwagen van start. We hadden een vreemde A-vogel in…