Blog

Weergoden

Deze zondag staat de IJzeren Man op ons programma. De weergoden hadden bedacht, dat het wel aardig zou zijn om de tocht niet geheel droog te laten verlopen. Dus 6 Diehards, waaronder ook IJzeren Vrouw Maureen, fietsen onder begeleiding van Cor richting Vugt. Compliment voor onze gastrijder Ronald, die nu alweer voor de vierde keer aansluit en ook aan de kop zijn bijdrage levert.

Het plenst al lekker als we Volkel verlaten en dat blijft het doen, in Erp, Keldonk, Zijtaart, Olland, Boxtel, Esch, Helvoirt, Cromvoirt en Vugt. Gastvrouw Toos van het café den Heuvel, op de Loonsebaan, ontvangt ons hartelijk, met wat extra kussentjes op de stoelen, druppen we uit en genieten van een stevig bakkie.

We zijn nog niet droog als we opnieuw de regen instappen en in stilte genieten we van de mooie tocht terug. Al in Veghel splitsen onze wegen, met dank aan ieder die erbij was om de nattigheid te trotseren. Lekker douchen en we zijn weer top.

't Genot

Dat was het afgelopen zaterdagmorgen 17 augustus tijdens de gezamenlijke rit van de C en de D-groep. Genieten van de mooie afwisselende omgeving in de regio Land van Cuijk tegen de Limburgse grens.

Om 8,30 uur verzamelen maar liefst 17 renners op het Schakelplein. Het weer is nog droog, maar de voorspelling op buienradar geeft aan dat we in de voormiddag nog regen kunnen verwachten. Gelukkig blijft het droog tot aan de pauze in cafe 't Genot in Vierlingsbeek.

Uitzetter Jan van Schijndel heeft de "koperen tocht" van 1999 uit de archieven opgedoken. Een tocht destijds gemaakt ter gelegenheid van het 12,5 jaar bestaan van TWC Volkel. Voor het vertrek doet Thea enige mededelingen die Theo wil delen met de TWC- 'ers. Theo wensen wij een voorspoedige genezing in deze hectische, onzekere en spannende tijd.

De 7 dames en 5 heren van de D-groep; 2 heren van de C; 1heer van de B-groep en 2 heren van de A-groep gaan olv de 6 voorrijders met enigzins z-w rugwind via de nieuwste woonwijk Groesplakvan Odiliapeel, noordstraat, Boompjesweg , Boekelsebaan, centrum van Peeldorp Landhorst, de Eerste Stichting; Nieuweweg, Westerbeek, Overloon naar een voor velen onbekend terrein. Net voor Venraij rijdt de groep langs het industrieterrein van Spurkt door de tunnel onder de A73 door.

Komen we bij het Noordlimburgse Maria-bedevaartsoord Smakt om door de landelijke natuurterreinen koers te zetten naar het Brabantse land. Het dorp Maashees passeren we, en daarna door de karakteristieke landerijen met vele boomgewassen in de strook langs de Maas. Terug naar het dorp Holthees en na 47 km bereiken we de pauzeplaats dicht bij het station van Vierlingsbeek en de voetbalvelden van de plaatselijke trots v.v. Volharding.

In de mooie locatie is het te winderig om op het terras plaats te nemen, en gaan we aan een grote tafel zitten om daar de koffie en thee te nuttigen. We krijgen een vlotte bediening in dit pannekoekenhuis en zelfs het afrekenen verloopt naar wens. De terugweg zal met meer tegenwind gepaard gaan, maar dat wordt netjes opgelost met een paar verse voorrijders.

In aangepast tempo zodat iedereen goed mee kan via centrum Vierlingsbeek naar dorpje Groeningen naar het bij voetbal bekende Vortum Mullem. Daar duiken we het schitterende maasheggengebied in om de stuw van Sambeek te passeren. Langs de oostzijde van Boxmeer langs het klooster van Julie Postel, onder de snelweg A77 door naar Beugen. Nu wordt de regen zodanig dat besloten wordt om de regenjasjes aan te trekken. Na Rijkevoort, over de Walsert, Wanroij-Hulsbeek en Broekkant naar Sint Hubert.

Een lusje door de "goudkust:" van Mill, via Koestraat naar Udensedijk, en achter de vliegbasis Volkel door naar eindpunt de Wervel in Volkel. Na 89 km hebben we om 12.45 uur ons zaterdagse rit volbracht.

Aandacht wordt nog gevraagd voor de georganiseerde dag van de D-groep komende zaterdag 24 augustus. Deze rit over 130 km met 4 pauzes start om 8.00 uur en brengt de renners naar de Achelse Kluis nabij Borkel en Schaft in de Kempen.

Gelezen: 254 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Maashorst Veldtoertocht Maashorst Veldtoertocht
  Maashorst Veldtoertocht, we zijn er klaar voor; start en pauze locatie ingericht en volledig uitgepijld. Laat de deelnemers maar komen…
 • Start2Bike Start2Bike
  Altijd al willen fietsen? Misschien fiets je zelf al maar wil je graag in groepsverband fietsen? In de maand april…
 • Club Kampioen 2019 Club Kampioen 2019
  Toine Foolen en Roland van den Berg titelhouders 2019 TWC Volkel Tijdens het TWC sportgala van vrijdagavond 8 november werden…
 • Tijdritten 2019 Tijdritten 2019
  Al de ingrediënten waren er voor een geslaagde tijdrit. Het was droog, een mooie tijd om te beginnen, de koffie…
 • Meer water dan gedacht… Meer water dan gedacht…
  Deze titel staat niet voor de regen die er steeds zacht gevallen is tijdens deze rit maar meer op de…