Blog

Jarige Jan

Er staan 15 renners opgesteld op zondag 4 augustus om klokslag half negen Effe naar Geffen te fietsen.

De uitzetter van de B-groep leidt ons ditmaal via Odiliapeel, langs de Nieuwedijk binnendoor naar Langenboom om vervolgens via ’t Huukske en Velp op de Maasdijk te geraken. Na de Taurossen, die in de oude maasbedding bij Keent op de uitkijk stonden, te zijn ontweken, koersten we naar Overlangel om van daar af tot aan Lith de Maasdijk te volgen.

De dijk loopt gemiddeld naar het westen, maar draait zodanig dat we vaak de wind in de rug maar soms ook weer tegen hadden. Alleen bij Megen en Macharen moesten we even van de dijk af. Omdat Geffen ver over de helft ligt, dronken we in Lith onze koffie, waar we al 55 van de totaal 90 km hadden gefietst.

De jarige Jan van Schijndel trakteerde ons op koeken en uiteraard werd voor hem een lang zal ie leven gezongen met een luidkeelse Volkelse afsluiting. Cor, onze volgwagenchauffeur vroeg aan een van de renners of hij zijn portemonnee aan het zoeken was. Hij was echter zijn portemonnee niet kwijt, maar vergat zijn schoenen uit de pedalen te klikken, terwijl we in Odiliapeel voor een auto stonden te wachten. Dit leverde hem een zachte landing in de wegberm op.

Om kwart voor elf vertrok de club weer om dwars door de polder de naamgever van de tocht, Geffen te doorkruisen. Het waaide gelukkig niet al te hard, waant in die polder zijn er geen windbrekers. Van Geffen ging het naar Vinkel en vervolgens de voor de meesten van ons bekende weg via Kaathoven, Loosbroek naar Vorstenbosch. Linksaf via de Leeghandseweg en rechtsaf Lendersgat, om de city van Vorstenbosch te ontwijken. Het laatste stukje over de Hoogstraat en de Knip om klokslag 12 uur in Volkel te finishen.

Gelezen: 65 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Weergoden Weergoden
  Deze zondag staat de IJzeren Man op ons programma. De weergoden hadden bedacht, dat het wel aardig zou zijn om…
 • Jarige Jan Jarige Jan
  Er staan 15 renners opgesteld op zondag 4 augustus om klokslag half negen Effe naar Geffen te fietsen. De uitzetter…
 • West West
  Tocht “West” 28 juli 2019 De uitzetters Roland en Wim hadden voor zondag 29 juli de tocht “West”met 13 man…
 • Koninginnerit Koninginnerit
  Op zondagmorgen half negen staan er 13 renners aan de start. Het is mooi weer en de volgauto wordt bemand…
 • Plaatsnamen Plaatsnamen
  Voor menige deelnemer aan de Blakttocht van zondag 23 juni van de B-groep waren de vele namen van dorpen en…