Deze pagina afdrukken
Vereniging

Koninginnerit

Op zondagmorgen half negen staan er 13 renners aan de start. Het is mooi weer en de volgauto wordt bemand door Cor. Met de wind in de rug rijden we onder aanvoering van Jan Verbruggen via Mill en Beers naar de eerste beklimming vanuit Molenhoek. Van tevoren is al gezegd dat deze rit is ingekort tot 85 km, om toch rond 12 uur terug te kunnen zijn.

De eerste beklimming is de Wolfsberg, dan omlaag naar de voet van de Stekkenberg en als derde uitdaging de Zevenheuvelenweg. Einde rechtsaf naar Tivoli en dan linksaf waar we de afdaling naar Beek nemen om koffie te drinken bij café ’t Spijker aan de voet van de Holleweg.

We arriveren daar om 10.00 uur en de liefhebbers kunnen dan de Oude Holleweg en/of de Nieuwe Holleweg beklimmen om daarna nog een kop koffie te nuttigen. Richard Morks deelt koeken uit omdat hij vorige week Abraham heeft gezien. Uiteraard wordt ook hij getracteerd op een luidkeels gezongen Volkelse lang zal ie leven.

Om half elf vertrekken we richting de Klokkenberg terwijl de volgauto alvast naar de rotonde bij Tivoli rijdt. Overigens is er van de afgelopen week verlopen vierdaagse weinig meer te zien. Alles is keurig opgeruimd.

Na de Klokkenberg wordt het vooral dalen naar de Sionsweg, en Hatert. Onderweg rijdt Willem een lekke band die hij in de auto moet plakken vanwege de schijf op zijn wiel.

Vanuit Hatert vervolgen we onze weg via Malden en Heumen de Maasbrug over naar Linden. In Beers draaien we linksaf om via landgoed Ossenbroek naar Haps te koersen. Via de Hapseweg naar Wanroij en de Noordstraat naar Odiliapeel bereiken we om half een de finish op het Schakelplein in Volkel.

Gelezen: 288 keer

Gerelateerde items (op tag)