Blog

Plaatsnamen

Voor menige deelnemer aan de Blakttocht van zondag 23 juni van de B-groep waren de vele namen van dorpen en gehuchten in het oostbrabantse en noordlimburgse land een ware openbaring. Want plaatsen als Smakt, Veulen, Oirlo, Holthees, Leunen, Merselo, Heide, Groeningen , laat staan Siberie, Boschhuizen, Sprukt, de Kiekuut, en natuurlijk de Blakt riepen veel vraagtekens op waar ditmaal de reis naar toe zou gaan.

De groep telde ditmaal 9 deelnemers, waarvan 1 gastrijder van de A die een keer terugswitchste. Extra probleem was de blessure van de uitzetter Jan Verbruggen, die noodzaakte dat iemand last minute de begeleiding van de tocht overnam. Er werd nog een Jan gevonden, die met zijn jarenlange koerservaring de route vanaf papier de groep zonder problemen de 91 km kon later voltooien. Daar ben je dan ook Character voor geworden.

De pauzeplaats boerderij 't platteland in het Venraijse kerkdorp Veulen was keurig besproken en op het terras konden we genieten van de reeds gearriveerde gezinnetjes die met de kleine kids kinderfeestje vierden in de fraaie speeltuin. Gestart om 8.30 uur en met prachtige fietsweer terug om 12.05 uur.

Op de grote stille heide

Op de mooie zaterdag 22 juni bij het officiele begin van de zomer van 2019 staat om 8.30 uur een duo gereed bij de C om de Strabrechtse Heide tocht te rijden.

Wisselend van de kop gaat het voor de pauze in een flink tempo via Boekel, Koks, Gemert, Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Croij, Stiphout, Helmond-automotive campus, Mierlo, Lierop, de bossen van Someren, naar cafe de Zwaan nabij het kasteel in het centrum van Heeze. Het terras is al open en diverse wandelaars en fietsers leggen hier aan.

Onderweg hebben de rijders kunnen genieten van het prachtige heidelandschap. Na de verfrissing gaat het verder, waarbij de aantrekkende oostenwind zorgt voor meer benodigde spierkracht in de benen. De al jaren bekende route gaat verder via Geldrop, Eindhoven, Nuenen, Nederwetten, Breugel, Mariahout, Zijtaart, Veghel, de Knip, de Lage en Hoge Randweg met de zichtbare open plekken wegens de omgewaaide bomen, naar de Wervel die om 12.25 uur in zicht komt. De 100 km zijn vlot afgelegd en de 2 kletsen nog wat na en nemen een verfrissing.

Komende zaterdag 29 juni heeft de C een lange rit op de planning. De 120 km lange rit naar de Duitse bedevaartplaats Kevelaer. Gestart wordt er om 8.30 uur en terugkomst is verwacht rond 14.45 uur. Alle leden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen, waarbij het tempo aangepast zal worden zodat het voor alle deelnemers goed te rijden is.

Gelezen: 244 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Maashorst Veldtoertocht Maashorst Veldtoertocht
  Maashorst Veldtoertocht, we zijn er klaar voor; start en pauze locatie ingericht en volledig uitgepijld. Laat de deelnemers maar komen…
 • Start2Bike Start2Bike
  Altijd al willen fietsen? Misschien fiets je zelf al maar wil je graag in groepsverband fietsen? In de maand april…
 • Club Kampioen 2019 Club Kampioen 2019
  Toine Foolen en Roland van den Berg titelhouders 2019 TWC Volkel Tijdens het TWC sportgala van vrijdagavond 8 november werden…
 • Tijdritten 2019 Tijdritten 2019
  Al de ingrediënten waren er voor een geslaagde tijdrit. Het was droog, een mooie tijd om te beginnen, de koffie…
 • Meer water dan gedacht… Meer water dan gedacht…
  Deze titel staat niet voor de regen die er steeds zacht gevallen is tijdens deze rit maar meer op de…