Blog

Processierups

Afgelopen zondag 16 juni hebben we de zeer mooie tocht Grafwegen gefietst met 20 personen en Cor in de volgauto. Gestart vanuit Volkel.

We hebben deze keer gekozen om samen met Jan van Schijndel een weekje eerder een verrassingstocht te maken en de Grafwegen tocht andersom te fietsen. Met een aantal aanpassingen zijn we op een paar wegen gekomen waar we anders niet veel fietsen. 

Vol goede moed vertrokken met de wind in de rug, lekker zonnetje erbij. Via een aantal dorpjes kwamen we in Groesbeek uit waar de koffie klaar stond bij de oude Molen. We moesten helaas binnen zitten omdat ze een blik wandelaars open hadden getrokken en die waren geland op het buitenterras. Roland was jarig geweest en die trakteerde op heerlijke koeken bij de koffie.

Na een rondje navragen ben ik erachter gekomen dat ik met mijn 49 jaar de Benjamin van de groep ben. Nadat we voor Roland lang zal hij leven gezongen hadden zijn we weer op de fiets gesprongen. We zijn vanuit Groesbeek richting Duitsland gefietst en daar hebben we de altijd zeer mooie Kartenspieler gefietst. Langs de tarwevelden en klaprozen Nederland weer binnen en via Gennep in een rechte weg weer naar Volkel. Het tempo zakte iets vanwege de wind van voren maar voor half 1 waren we terug. 

Onderweg hebben de meeste van ons kennis gemaakt met de processierups. Jeuk bultjes en irritaties.....

Vanwege een storing in de fietscomputer heeft onze gids Jan van Schijndel ons weer veilig in Volkel afgezet. Fijn dat je overal de weg weet Jan.

Maar al met al een zeer mooie gezellige tocht. Voor herhaling vatbaar.

Gelezen: 200 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Plaatsnamen Plaatsnamen
  Voor menige deelnemer aan de Blakttocht van zondag 23 juni van de B-groep waren de vele namen van dorpen en…
 • Processierups Processierups
  Afgelopen zondag 16 juni hebben we de zeer mooie tocht Grafwegen gefietst met 20 personen en Cor in de volgauto.…
 • Stormachtig Stormachtig
  Stormachtige zaterdag maakt plaats voor mooie 1e Pinksterdag. Wegens het stormachtige weer (ZW- kracht 5) met felle rukwinden, en de…
 • Zomers begin 2019 Zomers begin 2019
  Met heerlijk warm weer, het zonnetje en een temperatuur oplopend tot 22 graden tegen het middaguur maakte dat juni 2019…
 • Haverleij Haverleij
  Zaterdagmorgen 25 mei reden 5 renners van TWC Volkel een gewijzigde geplande lange tocht naar het vestingstadje Heusden. Het verwachte…