Blog

Stormachtig

Stormachtige zaterdag maakt plaats voor mooie 1e Pinksterdag.

Wegens het stormachtige weer (ZW- kracht 5) met felle rukwinden, en de vele loshangende takken in de bomen van de stormen van dinsdagavond 4 juni was het niet verantwoord om de geplande rit van de C -groep op zaterdag 8 juni doorgang te laten vinden. Later besloot ook de D-groep in de namiddag hun rit af te gelasten.

De voorspellingen beloofden een prachtige zonnige 1e Pinksterdag op zondag 9 juni. En dat kwam uit, op Zondagmorgen om 8.30 uur stonden op het Schakelplein 6 TWC'ers (waaronder ook 2-tal van de D-groep) gereed voor de 93 km lange Grafwegentocht. Deze tocht is voor Richard ter voorbereiding voor de B-groep op zondag 16 juni. Samen met Jan werd een alternatieve verrassende tocht gereden. Via vaak zelden bereden wegen zoals nabij Odiliapeel, maar ook bij Ottersum en Groesbeek en Breedeweg. De pauze werd genoten op het drukbezochte terras van ons vaak bezochte adres cafe de oude Molen.

Later mocht de bekende Kartenspielerweg natuurlijk niet ontbreken. Direct na de grensovergang richting Ven-Zelderheide een route over Duits grondgebied door mooie, rustige landweggetjes waarbij het riviertje de Niers werd overgestoken. Het werd nabij Hommersum tevens een educatieve rit door toelichting op de diverse landbouwgewassen zoals Zuckerruben, Weizen en Triticale laat staan de Kartoffel-felden. En bij Gennep krijgen we nabij de Maasbrug te maken met een blijvende wijziging van het fietspad. Na Oeffelt richting Haps, Sint Hubert en Volkel liepen de benen van een rijder erg vol, maar hij hield vol en het tempo werd aangepast.

Rond tien voor een werd de tocht genoeglijk nabesproken. Komende zaterdag 15 juni gaan de tochten van de C en de D- groep niet door wegens de drukbezochte open dag van de vliegbasis Volkel.

 

Gelezen: 233 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Georganiseerde dag 2019 Georganiseerde dag 2019
  De hele week al wisselvallig weer waar het de ene dag droog is het de andere met wat regen. Zaterdagavond…
 • Maasland Maasland
  Wel 3 van de 10 aanwezige banden gesneuveld. Alle renners goed aangekomen! Met 5 personen en Cor als trouwe begeleider…
 • Vortum-Mullem. Vortum-Mullem.
  Klokslag acht uur gingen we met 16 fietsers richting Oosterens met de laagstaande zon in onze ogen. Het was prachtig…
 • Kempen Kempen
  Volop zon, weinig wind en met een heerlijk temperatuurtje van zo’n 20 graden stonden 11 TWC-ers klaar voor de 80…
 • Rijkelui Rijkelui
  Vandaag 8 september staat de Oirschot tocht op het programma. We vertrekken vanaf de markt in Volkel met een matige…