Blog

Kraamvisite

Afsluiten met een kraamvisite bij Fleur.

Zaterdagmorgen 11 mei is een dag welke start met zon maar ook een frisse noorden wind. Het trio C-rijders gaat om 8.30 uur van start voor een lange tocht door het Zuidbetuwse land; eigenlijk meer de regio maas en waal met dorpen als Balgoij, Niftrik,Hernen,
Bergharen, Horssen en beoogde pauzeplaats Alphen aan de Maas.

Bij de bekende molen komen we aan de gesloten deur: een bord geeft aan per heden. Een gesprekje met de exploitant verduidelijkt dat wegens gezondheidsredenen het echtpaar de horeca-exploitatie niet doorzet. Jammer, want bij TWC Volkel was dit voor
alle groepen een vast adres met de bekende aanbieding van 2 koffie/thee PLUS heerlijk appelgebak voor een schappelijke prijs. We zullen op zoek moeten naar een nieuwe rustplaats.

Deze tocht besluiten we om door te rijden en met het pont de oversteek van de Maas naar Lith te maken. Aan de uiterwaarden krijgen we de Lithse bakkertjes in het vizier. Daar kan ook koffie met bijv. een Bossche bol genuttigd worden. Alternatief kan ook zijn ons bekende cafe Hertog Jan iets verderop. Nadeel is wel dat er al ruim 60 km gereden is op een tocht met totale lengte van 98 km. Met een aantrekkende wind in de rug gaat het in sneltreinvaart door de Geffense polder richting Nistelrode en Uden.

We sluiten af met een afgesproken kraamvisite bij oud-lid Vera om haar dochter Fleur te bewonderen.

Stekkenberg

Op moederdag, zondag 12 mei, vertrokken om 8.30 uur 17 B renners om deze 88 km lange tocht te fietsen.

Eerst rijden we via Wanroij naar Oeffelt om daar de Maas over te steken naar Gennep. De wind komt uit het noorden wat maakt dat het koud is. De eerste beklimming is de St. Jansberg richting Bredeweg. Vervolgens de tweede beklimming via Klein Amerika en dan op naar Groesbeek om daar de naamgever van de tocht te beklimmen.

Voor de liefhebbers is er dan de eerste klim van de Zevenheuvelenweg om voor het oorlogskerkhof af te draaien naar de Derdebaan en daarna rechtsaf naar koffieplaats "de Oude Molen". De rest volgt de korste weg van de stekkenberg naar "de Oude Molen".

Na de koffie fietsen we door het centrum van Groesbeek via Molenhoek naar Malden om via fraaie wegen via Heumen over de Maasdijk bij Grave de Maas over te steken. Dan door "Esteren" via 't Huukske naar de Graspeel in Zeeland en voor het Oventje langs, waar de molen volop draait naar Volkel, waar we om kwart over twaalf arriveren.

Steentjes

Ondanks vele afzeggingen en velen die op vakantie waren, waren we zaterdagmiddag toch nog met 8 man. Peter en Marijke, Wim en Mien die eerder dan gepland waren teruggekomen, 3 nieuwkomers Ingrid, Veronique en Jean-Louis en ikzelf die de tocht had.

We gingen via Volkel, Venhorst naar Huize Padua. Na Venhorst stonden we al met een lekke voorband omdat ik ondanks het roepen van Mien “een steen” deze steen niet kon ontwijken en ik knalde er recht bovenop. Gevolg al binnen enkele seconden een lekke voorband. Gestopt band vervangen door een nieuwe en we gingen weer door.

Na Handel stond ik bij de Rooijse Plas alweer met een lekke voorband, ditmaal met een klein steentje erin. Okay, ook weer de voorband vervangen en alles weer in elkaar gezet (bedankt Mien voor de band en Wim voor het vervangen) gingen we weer op weg. Langs Gemert  en het Zwarte Water weer richting Bakel. Hier gingen we door het bos via wat paadjes (soms wat opletten voor los zand) achter het golfterrein door de bossen naar de rotonde bij Millheeze. Hier linksaf en vervolgens met de wind flink op de kop weer richting de Middenpeelweg, rechtsaf richting Venray en toen linksaf richting Overloon

Gelukkig pauze en hier konden we lekker genieten van een kop koffie een borreltje met slagroom en een chocolaatje (tjonge jonge wat worden we verwend).

Na de pauze nog even Ingrid haar fiets nagekeken, want er zat een rare tik in, maar die hadden we helaas niet gevonden. Vervolgens gingen we via de bossen van Siberië naar Westerbeek en toen via de heide dwars door de bossen richting Wanrooij. Hier bij camping “de Bergen” linksaf en toen weer richting Middenpeelweg via de bossen langs Odiliapeel en weer langs het Hemelrijk naar Volkel.

Op de heenweg hadden we al veel wind van opzij en op de kop gehad, dus we dachten na de pauze is het lekker rustig naar huis fietsen, maar blijkbaar was de wind weer aardig van richting veranderd, want na de pauze hadden we nog steeds veel wind van voren of opzij. Maar al met al hadden we een lekker zonnetje, mooi door de bossen gefietst en heerlijke koffie met een extraatje, dus wat wil je nog meer.

Gelezen: 425 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair