Blog

Pelgrims

Dank zij Start2bike hebben wij er drie nieuwe leden bij. De twee dames Ingrid en Veronique fietsten met ons mee, het mannelijke nieuwe lid Jean Louis had vandaag geen tijd. Ze zijn goed voorbereidt, dankzij de lessen van Start2bike.

Met twaalf leden gaan we van start. Mari is onze gastrijder. Zes voorrijders, met moeite…. niemand was heel enthousiast vanwege de sterke wind. Voor de pauze viel het nog mee met de wind, meestal in de rug. We kwamen mooi droog aan bij de Pelgrim in Maria Hout.

Vorige week hadden ze het slechter getroffen, toen kwamen ze met water in de schoenen bij Cleevers in Boxmeer binnen. De jassen buiten, en zelf mochten ze aan de dichts bijzijnde tafel plaatsnemen, zodat niet het hele ijssalon nat was. Het water stond onder de stoelen.

Wij hebben het hele café voor onszelf. En kunnen plaatsnemen waar we willen. Twee tafels vol, een met dames, de andere op Thea na de heren. Kunnen we kennismaken met de nieuwe dames, en weer aansterken voor de terugtocht. Nog een mededeling van Thea, dat er kleding besteld kan worden. Als het goed is heeft iedereen een mail gehad, niet te lang wachten, ze willen snel bestellen.

Nog een mededeling over Marij en Theo, zij zijn maandag 50 jaar getrouwd. Beide al heel lang lid, Marij is er vanaf de oprichting van de D groep bij. Aan dit Gouden echtpaar willen we toch wat extra aandacht besteden.

We pakken ons weer goed in, binnen is het warm, buiten valt het tegen. We bedanken de uitbaatster voor haar vriendelijk ontvangst, en duiken voor we naar buiten gaan nog even in de snoeppot. Daar gaan we, het eerste stuk is nog in de bossen, maar daarna komen we in het open veld. Goed het stuur vasthouden, anders waai je van de weg.

We komen goed thuis, Wilma en Marijke bedankt, jullie hebben de tocht weer prima voorbereidt...

Veronique en Ingrid hebben het ook volbracht, al vond Ingrid vond de laatste vijf km zwaar. Wij dachten dat het haar goed afging, want ze heeft de hele tocht gepraat. Blijkbaar niet, maar ze was niet de enige, de meeste waren blij dat we weer in Volkel aankwamen.

Ysselsteyn

Uitzetters Roland en Wim met volgwagenchauffeur Mari, en 10 mannen en een dame lieten zich niet afschrikken door wat bewolking en noordwestenwind kracht 3, en een temperatuur van 8 graden. Martien van Tiel was ook weer van de partij.

De groep vertrok via Kloosterstraat, Heikant afslag Keizersven richting Westerbeek via de Ries richting Merselo via Kleindorp- Grootdorp- Haag en Heideweg, Ijsselsteynseweg naar IJsselsteyn. In IJsselsteyn werd van de koffie en koek genoten bij Partycentrum Roelanzia. Ook het koor was aanwezig want Wim was jarig geweest. Martien vroeg zich af; zingen we nu voor de verjaardag van vorig jaar of van dit jaar? Wim zei, doe maar van afgelopen jaar.

Roland had tijdens de pauze nog naar de buienradar gekeken er hing een zware regenbui die onze kant op kwam, maar onderweg waren de wegen wel nat maar het weer viel mee. De wind was wel wat aangetrokken tot windkracht 4-5 en vooral tegenwind. Onder het doordraaien gingen we via Bakel-Mortel-Gemert-Boekel naar Volkel. Net als vorige week kwam de A groep ons weer tegen toen we Volkel inreden.

Bessembiender

Ondanks het slechte voorspelde weer en een reeds op zaterdag verreden vrije tocht verzamelde er op zondagochtend 14 fietsers en volgwagen chauffeur Theo bij de Wervel, om de Bessembiender tocht te gaan rijden. Onder leiding van Frank en Frank kon er klokslag 8:00 uur vertrokken worden.

De eerder in de ochtend gevallen regen maakte plaats voor wat blauwe lucht. En met een matige wind komende uit het noordwesten werd er koers gezet, naar achtereenvolgens Zeeland, Langenboom, Haps, Gennep, om na zo’n 60km gereden te hebben iets na 10:00 aan te komen op de pauze plaats in Siebengewald.

Al menig jaar wordt er koffie gedronken in Café/Zaal De Heidebloem. Dit jaar was het een speciale dag, want daags ervoor was eigenaar Jack Lauf 40 jaar eigenaar van Café/Zaal De Heidebloem. Hiervoor had Frank Verwegen een bosje bloemen meegenomen welke overhandigd werd gedurende de koffie. Uiteraard werden we ook dit maal getrakteerd op een glaasje Bessembiender.

Na het nuttigen van deze schnaps vervolgde we de rit naar Afferden waar we het pontje naar Sambeek pakte. Gelukkig was Theo al vooruit gereden om de veerman in te lichten over onze komst waardoor er niet gewacht hoefde te worden. Na het pontje waren er nog zo’n 35 km te rijden voor aankomst in Volkel.

Inmiddels wakkerde de wind flink aan, waarbij Marcel en John Robben goed kopwerk verrichte richting Oploo. Na Oploo kregen we een kleine regenbui te verwerken, gelukkig duurde dit maar even. Snel werd er doorgereden naar Venhorst, Boekel om iets na 12:00 terug te komen in Volkel. Waarbij er precies 100 km op de teller volbracht waren.

Gelezen: 166 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Weergoden Weergoden
  Deze zondag staat de IJzeren Man op ons programma. De weergoden hadden bedacht, dat het wel aardig zou zijn om…
 • Jarige Jan Jarige Jan
  Er staan 15 renners opgesteld op zondag 4 augustus om klokslag half negen Effe naar Geffen te fietsen. De uitzetter…
 • West West
  Tocht “West” 28 juli 2019 De uitzetters Roland en Wim hadden voor zondag 29 juli de tocht “West”met 13 man…
 • Koninginnerit Koninginnerit
  Op zondagmorgen half negen staan er 13 renners aan de start. Het is mooi weer en de volgauto wordt bemand…
 • Plaatsnamen Plaatsnamen
  Voor menige deelnemer aan de Blakttocht van zondag 23 juni van de B-groep waren de vele namen van dorpen en…