Blog

Gestrekte draf

Met gestrekte draf naar D’n Bokkeneijder…

Op zaterdagochtend 20 april, paaszaterdag, stonden 3 renners klaar voor een lange rit van de C groep. Een rit naar D’n Bokkenreijder in Esbeek. De route was gepeild op 108 km. Jan van Schijndel, John van den Heuvel en
ondergetekende zijn om 08.30 uur vertrokken voor een mooie rit.

Met de wind mee gaat dat voorspoedig en voor we het goed en wel door hadden stonden we, via Erp, Keldonk, Jekschot, Nijnsel, St. Oedenrode, Best, Oirschot en Oostelbeers in Middelbeers om de route te zoeken welke ineens van de navigatie verdween. Met alle aanwezig kennis van het gebied zijn we d’n Bokkenreijder gaan zoeken en passeerden daarbij bekende delen van de route maar ook nieuwe plaatse. Met verdeeld succes wat betreft de ondergrond (bosfietspad) maar de plaatjes, die aan ons, op de Landschotse Heide, voorbijtrokken waren ronduit prachtig.

Met een verlenging van 8 km, via westelbeers,en Baarschot kwamen we op de pauzeplek aan om in de heerlijke lentezon te genieten van de koffie met een appelpunt.


De navigatie voor deel 2 van de route verliep, tot mijn opluchting, uitstekend. Via Baarschot, Diessen, Haghorst, Spoordonk, Oirschot, Liempde, St.-Oedenrode, Veghel, Mariaheide naar Volkel waar we omstreeks 13.30
aankwamen na 117 km. De wind speelde ons danig parten waardoor het gemiddelde vooral door ondergetekende gedrukt werd. Met dank aan mijn mede rijders voor de thuiskomst.

Geysteren

Op een zonnige tweede paasdag staan er 20 renners, ontsnapt aan het paasontbijt, klaar voor de Geysteren tocht. Het zonnetje schijnt heerlijk en de temperatuur is aangenaam, de gespierde, voornamelijk nog witte benen zijn ontdaan van lange broek of beenstukken. Door de grote opkomst wordt er besloten om in twee groepen te rijden. Dit is al een aantal keer vaker gedaan en bevalt goed!

Met een aardig windje tegen zetten de twee groepen koers. Onderweg werd er uiteraard gesproken over de fenomenale overwinning van v.d. Poel in de Amstel Gold Race. Onderweg is Charl wederom aangesproken op het niet dragen van de juiste kleur sokken onder zijn clubtenue. Hij blijft echter vol houden écht geen witte sokken te hebben.

De rit ging richting Elsendorp, Venray om uiteindelijk aan te komen bij het koffieadres in Geysteren. Hier stond de koffie al klaar en konden we heerlijk buiten genieten van het lekkere lente weer. Na kort wat overleg over het vervolg van de tocht, er waren namelijk wat straten opengebroken vertrokken we weer richting Volkel. De wind die nu voornamelijk in de rug stond deed het gemiddelde goed!

Om kwart voor 12 draaiden de renners weer het Schakelplein op en iedereen kon dus op tijd aansluiten voor de paaslunch.

Pimpernel

We waren met 15 vrouwen en mannen verzameld om lekker te fietsen. Er waren een paar gastrijders bij en we begonnen met goed weer aan de tocht van 75 km. Vorige week was het 7 graden en nu was het plusminus 25 graden een heel verschil en als we mogen kiezen hebben we toch  liever 25 graden, denk ik. De tocht ging naar de Pimpernel in Berlicum en na lekker wat bochten en rustige omwegen gingen we al kringelend daar naar toe.

Tijdens de pauze was het heerlijk vertoeven op het terras (wat ook al aardig druk was, maar dat krijg je met dit mooie weer) en we zaten lekker te genieten van de drankjes en praten nog wat bij over het een en ander. Ook Piet Maasakkers was van de partij en hij kwam Thea en Leny ophalen. Voor Leny was het na langere tijd afwezig een testje om te bepalen hoe het zou gaan, maar volgens mij ging dat redelijk goed.

Vervolgens gingen we met 13 man weer terug en moesten sommige nog van plek wisselen want er was een kopvrouw weggevallen (Thea) maar dat kwam allemaal goed. Na weer mooie B weggetjes en lekker in het zonnetje en door het groene landschap fietsend kwamen we weer in Volkel aan. Na nog wat napraten ging iedereen weer zijn eigen weg.

Ons nieuwe lid, die vandaag in de groep die heeft meegefietst, was wel een beetje misselijk en moest even bijkomen. We hebben hem op de grond gelegd met zijn benen omhoog en na een aantal minuten rust nemend kwam hij toch weer aardig bij. Vervolgens is hij onder begeleiding van enkele mannen die toch naar Uden moesten weer veilig thuis gekomen. Gelukkig, want zo hoort het ook : samen uit, samen thuis.

Maar als alles goed is is hij volgende week 27 april (Koningsdag) om half negen samen met de C groep weer van de partij om weer de volgende rit met ons mee te fietsen.

Gelezen: 139 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Weergoden Weergoden
  Deze zondag staat de IJzeren Man op ons programma. De weergoden hadden bedacht, dat het wel aardig zou zijn om…
 • Jarige Jan Jarige Jan
  Er staan 15 renners opgesteld op zondag 4 augustus om klokslag half negen Effe naar Geffen te fietsen. De uitzetter…
 • West West
  Tocht “West” 28 juli 2019 De uitzetters Roland en Wim hadden voor zondag 29 juli de tocht “West”met 13 man…
 • Koninginnerit Koninginnerit
  Op zondagmorgen half negen staan er 13 renners aan de start. Het is mooi weer en de volgauto wordt bemand…
 • Plaatsnamen Plaatsnamen
  Voor menige deelnemer aan de Blakttocht van zondag 23 juni van de B-groep waren de vele namen van dorpen en…