Blog

Zonnetje in huis

Ijzig en toch hartverwarmend: de “Zonnetje in huis-tocht”. Op zaterdag 13 april staan om 08.30 uur zes TWC ‘ers, in de snijdende noordoostenwind, klaar voor een rit van 83 km. 1 graad en gevoelstemperatuur –6 graden.

Theo heeft de rit voorbereid in de richting van Mook/Middelaar met een pauze in Milsbeek. Deze tocht liet ons plekjes zien waar ik in al die jaren met de toerclub nog nooit geweest ben. De binnenwegen tussen Langenboom,
Mill en Beers. Prachtige holle wegen en zonovergoten onverkavelde landerijen. Denkt de moderne auto’s weg en je waant jezelf in 1920. Ook het fietspad tussen de pont Middelaar en Milsbeek was schitterend.

FF lekker bijwarmen bij de bakker in Milsbeek kwam zeer gelegen. De terugrit was een eitje met de wind in de rug…maar met wind mee kun je ook jezelf stuk rijden. Samen kwamen we daar prima uit en om 12 uur sloten wij deze
hartverwarmende rit af. Deze houden we er in was de algemene tendens. Daarom doop ik hem: de “Zonnetje in huis-tocht”.

Aanstaande zaterdag 20 april fietst de C groep een lange tocht van 110 km naar café D’n Bockenreijder in Esbeek. Geinteresseerden uit andere groepoen zijn om 08.30 uur van harte welkom.

Jantjes

Wat was het koud !! Op zondagmorgen 14 april om half negen traden 11 renners aan voor de 82 km lange Ekkersweijertocht. De temperatuur was rond nul graden en veel warmer zou het die morgen ook niet worden.

De volgauto werd bemand door Mari Verwegen en de uitzetters waren de “Jantjes”. Door het Goor fietsten we via Erp en Keldonk naar Jekschot en via lange rechte wegen naar buurtschap Vressel bij Nijnsel. De hele groep
deed mee doordraaien en die niet wilde hoefde niet mee door op kop. Door Son en Breugel, langs Rendac naar onze vaste pauze in d’n Ekker in Best.

Het café was al lekker warm want de waardin hield niet van een koud café en wij ook niet. Na een half uur weer op de fiets om langs de A2 in het mooie Liempde te geraken. Daarna door een van Brabants pareltjes, de buurschap Kasteren en vervolgens natuurgebied “de Geelders” door naar Schijndel. Vanaf Schijndel langs Wijbosch maar door het Wijbossche broek naar de brug over de Zuid Willemsvaart om in Heeswijk Dinther te belanden. Hier kregen we de noordoosten wind pas echt op kop.

Voor sommigen is dat geen probleem maar we zorgen er toch voor om in een groep om vijf over twaalf in Volkel te finishen.

Gelezen: 209 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Weergoden Weergoden
  Deze zondag staat de IJzeren Man op ons programma. De weergoden hadden bedacht, dat het wel aardig zou zijn om…
 • Jarige Jan Jarige Jan
  Er staan 15 renners opgesteld op zondag 4 augustus om klokslag half negen Effe naar Geffen te fietsen. De uitzetter…
 • West West
  Tocht “West” 28 juli 2019 De uitzetters Roland en Wim hadden voor zondag 29 juli de tocht “West”met 13 man…
 • Koninginnerit Koninginnerit
  Op zondagmorgen half negen staan er 13 renners aan de start. Het is mooi weer en de volgauto wordt bemand…
 • Plaatsnamen Plaatsnamen
  Voor menige deelnemer aan de Blakttocht van zondag 23 juni van de B-groep waren de vele namen van dorpen en…