Blog

Liempde sunny Liempde

Om 8.30 uur vertrokken met de C groep, alvast een voorproefje op de komende zomertijd, met 9 rijders aan de start. Alweer een samengestelde club maar dit keer overwegend C rijders. Een tocht, van ongeveer 70 km, naar Liempde met pauze in Olland.

Met dank aan de vereniging voor de koffie met appeltaart. Een gezellige pauze komt ook tot een eind. De zon scheen volop toen we voor het tweede bedrijf van start gingen. Via St. Oedenrode, Veghel, Mariaheide en Uden weer naar Volkel waar we om 11.40 uur op het Schakelplein aankwamen.

De tocht bleek echter maar 63 km te zijn. Nou ja; een keer vroeg thuis.

De Durpsherberg

De laatste tocht van maart. Prachtig weer, vele fietsers in korte broeken en shirts. Volgende week kan het zo maar weer anders zijn, want april doet wat hij wil. Dit nemen ze niet meer van ons af.

Jeanne en Marij, zijn de uitzetters van deze goed voorbereide tocht. Eerst nog even veiligheid check door André. Het ziet er allemaal goed uit. Vandaag wordt er met voorrijders gereden. We fietsen met een groep van 16, waarvan twee gastrijders Theo van de Berg en Jan Banken.

Ook deze week, komen we onze collega fietsers tegen, zij begeleiden vier weken lang, nieuwe fietsers. Deze hebben zich opgeven via Start2bike. Het zit er goed uit, er komen vast nieuwe goed voorbereide leden bij, dankzij deze begeleiding.

Wij fietsen via het Goor naar Erp, Keldonk, meteen na de brug rechts over het nieuwe wegdek langs het kanaal. Door Zijtaart, richting Veghel, Langs de A50 naar St. Oedenrode, hier fietsen we achterelkaar door het centrum, naar Boskant en pauze hebben we in Liempde. Wij nemen plaats op het terras van de Durpsherberg.

Een druk bezocht terras, waar je lekkere koffie krijgt met borrel. De vriendelijke uitbater komt rond met de kan voor het tweede kopje koffie, dit en een dienblad vol borrels. Het alcohol percentage valt gelukkig mee, alhoewel sommige wel start problemen hebben. We zijn het centrum van Liempde al bijna uit voordat het peloton compleet is.

We fietsen door een mooi natuur gebied naar Olland. Mede dankzij de wind worden deze laatste kilometers in een vlot tempo afgelegd.

Gelezen: 261 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair