Blog

De Posteltocht 2019

Om half acht stonden we klaar met 18 renners om aan onze tweede vrije tocht de Posteltocht te beginnen.

Theo Raaijmakers had alle spullen netjes in de VW Caddy van Frank Verwegen verzameld. Joop had de Merida fiets van Niel geleend, want hij is in afwachting van zijn nieuwe fiets en had zijn Cube al via marktplaats verkocht. Het was nog even wachten op Herman want die kwam nog net op de valreep aan.

Nadat onze gastrijder Paul Beekmans (collega van Marcel) uit Erp voorgesteld was konden we vertrekken. Tot aan Erp was de snelheid mooi op 27/28 gehouden. Hierdoor had iedereen een mooie warming-up. Via Best kwamen we langs het Wilhelminakanaal Oirschot binnen. Daar kon je merken dat het al mooi weer was. De camperplaats stond al vol campers. Hier moest Theo even een wiel steken voor een lekke band.

In een vlot tempo gingen we via mooie landbouwwegen en fietspaden naar Middelbeers en Reusel richting de Belgische grens. In dit gebied kom je langs grote varkens, koeien en kippen bedrijven.

Nadat we de grens gepasseerd waren, kwamen we om 10:10 uur op onze koffieplaats aan. Het Wilde zwijn was net open en konden lekker op het zon overgoten terras plaats nemen. Het bestellen van de thee, koffie en vla ging niet helemaal soepel. Was het nu wel of niet met slagroom. Was het pruimen, kruisbessen of abrikozen vla. Uiteindelijk kregen we er nog een borreltje met slagroom bij. Nog even een groepfoto, maken voor het landenbord België en daarna konden aan onze terug weg beginnen.

Hier had Frank van Avoort de route best wat gewijzigd ten opzichten van vorig jaar. Diversen dorpen werden omzeilt via landbouwwegen. Dit kwam de route helemaal ten goede. Na Bergeijk, Eersel, Duizel en Oerle kwamen we langs Eindhoven Airport en het Beatrixkanaal. Even verder op was de Generaal Majoor De Ruyter van Stevenick Kazerne waar we langs kwamen. De werkgever van Wiel Donkers. We staken het Beatrixkanaal over om vervolgens wederom bij het Wilhelminakanaal uit te komen. Van hieruit was het in een recht streep naar Lieshout.

Met wat wind in de rug werd hier een strak tempo aan gehouden. In Lieshout stond Theo op ons te wachten. Toen we door het dorp fietste kon je zien dat Bavaria al 300 jaar bier brouwt. Zelf Koningin Maxima was er afgelopen week geweest om hier een pilsje te komen drinken bij dit jubileum.

Beek en Donk werd aan gedaan om vervolgens langs de Zuid Willemsvaart naar Boerdonk af te koersen. Via de Kokse Hoeven en Boekel via de Neerbroek en de Elzen en Biesthoek kwamen we om 14:15 uur bij Frank Verwegen aan.

We konden terug kijken op een mooie route en prachtige weersomstandigheden voor de tijd van het jaar.

Gelezen: 330 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair