Deze pagina afdrukken
Vereniging

Klaver van Brabant 2019

De eerste vrije tocht van 2019 stond op de kalender en wel de verkorte klaver van Brabant. Vorig jaar ging de tocht niet door vanwege extreem koud weer. Nu waren de weersvoorspellingen helemaal anders regen en wind waren al dagen van te voren voorspeld en dat was toch een reden voor sommigen om op tijd af te melden.

De deelnemers van vandaag zijn Herman Derks, Toon Kuipers, Bram Leijten, Marcel en John Robben, Sjef Verbeek, Frank Verwegen, Gijs Wijdeveld en de uitzetter van vandaag Frank van der Avoort. Onze traditionele uitzetters van deze tocht Joop en Gerry waren verhinderd vanwege de cursus Wegkapitein die deze zaterdag ook werd gegeven voor verschillende leden van TWC Volkel.

Rond de klok van 8.00 uur verzamelde de deelnemers bij Frank Verwegen in de Kloosterstraat, ze konden de rugzakjes met droge kleding en proviand onder het afdak leggen. Henri Van Maasakkers zou deze ophalen en nam die mee naar de pauzeplaats in Lierop. Toen we starten om 8.15 uur werd de regen al minder en voordat we op de pauzeplaats waren was het inmiddels droog. 

Maar door het slechte weer van de afgelopen dagen was de weg nat en vuil en hadden we voor de pauze 2 lekke banden te repareren en omdat we een kwartiertje later waren vertrokken kwamen we iets na 10.30 uur aan op onze pauzeplek de voetbal kantine van S.V.LIEROP.

Hier stonden Henri en Piet Van Maasakkers ons op te wachten samen met hun neef en kantinebeheerder Harrie Van Vlokhoven. Die had de koffie en vlaai al klaar staan voor ons en die lieten we ons ook goed smaken. Er was koffie en vlaai in overvloed we kregen het niet op. Nadat we de rekening betaald hadden werd Harrie bedankt voor de gastvrijheid een adres waar we zeker nog wel eens terug zullen komen. Ook Henri en Piet werden bedankt voor het rijden met onze spullen naar de pauzeplaats.

Om 11.11 uur stapten we weer op onze fietsen om het tweede deel te vervolgen. Bij de meesten gingen de regenjassen uit simpelweg omdat deze niet meer nodig waren. We kregen de wind af en toe flink van voren maar dat was voor de meeste geen probleem en er waren nog twee lekke banden die we nog moesten repareren.

Ondanks de wind en nat en vuil wegdek werd er netjes gereden onder toeziend oog van onze uitzetter Frank Van Der Avoort die de tocht goed had voorbereid. Na 104 km kwamen we om 13.20 uur moe maar voldaan weer terug in Volkel.

Gelezen: 541 keer

Gerelateerde items (op tag)