Blog

Veiligheidsinstructies

Zondag 17 maart hebben zich 15 renners van de A groep verzameld voor de Ledelo tocht. De kersverse wielerkapitein Niel houdt een veiligheidsinstructie, de werking van de remmen wordt gecontroleerd en de draagwijze van de helmen krijgt aandacht.

Onder lichte regen vangt de tocht aan via de Biesthoek naar Erp, hier dient zich de eerste lekke band aan. Na een korte pitstop gaat de route verder via Beek en Donk naar Bakel. Het weer zit mee, het is droog en soms is de zon te zien. We draaien om de Stippelberg en de LGen Best kazerne om even de grens met Limburg te passeren. Hierna gaat de tocht via Siberië weer naar Brabant. De lucht kleurt donker en we worden getroffen door een “Siberische” hagelbui.

Wederom een lekke band, de fiets gaat in de volgwagen, hierna snel door om de blauwe lucht in de verte te bereiken. Via Westerbeek naar de pauzeplaats Oploo. Bij “Ons Moe” worden de lekke bandjes gewisseld, brandt de kachel weer lekker en wordt de koffie vlot opgediend.

De tweede helft gaat richting Gemert over de Tweede Stichting naar Landhorst. Inmiddels is de wind flink aangetrokken, de regenjassen staan er bol van. Met de wind in de rug richting Wanroij om via “De Bergen” richting Wilbertoord te draaien. Voor de derde keer klinkt er “Lek” en wordt de binnenband vervangen. We maken ons op om via de Princepeel terug te rijden. Het laatste deel gaat vol tegen de wind in, wat de nodige inspanning kost,
we draaien wat sneller door om het tempo erin te houden. Net voor Volkel trotseren we nog een flinke hagelbui.

Terug op het Schakelplein kijken we terug op een veilige en goed verlopen tweede toertocht van dit seizoen.

Verdubbeling

Zondag 17 maart de eerste tocht na de openingsrit met verdubbeling van 9 man en een dame stonden klaar om 09.00 uur voor de schakel, om het niet al te beste weer (regen en hagel) te trotseren.

Cor in de volgwagen met als bijrijder Mari, gingen we van start richting Boekel, Handel, Elsendorp via de Gemertseweg linksaf het bos in naar St. Anthonis waar Cor en Mari ons netjes stonden op te wachten, en dan om Rijkevoort heen naar de koffie die goed smaakte.

Tijdens de koffie is het een en ander verteld over de cursus wegkapitein van de NTFU, er is best wel wat te verbeteren aan ons weggedrag natuurlijk gericht op onze veiligheid en dat van mede weggebruikers. Hier zal meer over verteld worden in de komende ritten. Alle cursisten hopen op wat medewerking van de groepen.

Na de koffie opgedroogd en wel op naar Escharen, Mill, Odiliapeel en Volkel, met 72 km op de teller. Ondanks het weer en een paar schoonheidsfoutjes in de route van mijn kant toch een leuke tocht gehad.

Maartse rit van de eenzame fietser

Zaterdagmorgen 16 maart staat voor de C de Oplootocht met als basis de tijdritten van oktober 2018, op het programma. Gelet op de cursus wegkapitein, de regen en de forse ZW-wind is de opkomst mager.

Jan van Schijndel start in zijn eentje en rijdt de route via Uden, Zeeland, Erica, Sint Hubert, Wanroij, Haps, parallelweg langs A73, Rijkevoort,Sint Anthonis, Oploo (pauzeplaats ons Moe wordt voorbijgereden), Elsendorp, Gemert, Erp, Boekel naar Volkel waar hij om 12.15 uur na 75 km bij de Volkelse kerk aan komt.

Uiteindelijk is het met de regen enorm meegevallen; slechts tot 9.30 uur. Wel zorgde de forse wind voor een rustig tempo.

Gelezen: 433 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair