Blog

Openingritten

Een onstuimige eerste/laatste tocht.

De eerste tocht, elk jaar weer een verrassing. Vorig jaar was het nog volop winterweer, nu lijkt het meer op herfst. Met veertien twcers starten we het nieuwe seizoen. Allereerst een openingswoordje van Jeanne, die ons allemaal weer een mooi en veilig fietsseizoen wenst. Vandaag extra opletten vanwege windstoten, want die werden voorspeld volgens Albert. Er werd nog een foto gemaakt door Piet van Maasakkers onze gastrijder.

Leny heeft deze tocht samen met Peter uitgezet. Wij starten met de wind op kop. Nog maar halverwege de Hoge Randweg worden de regenjassen al aangetrokken. Alleen Anne niet, die heeft nog nooit geen regen meegemaakt. Wij fietsten via de Hoogstraat naar Vostenbosch, Loosbroek, Middelrode. De koffie dronken we in Schijndel bij de Schaapskooi. De fietsen werden zo goed mogelijk geparkeerd, zodat ze niet wegwaaiden.

Twee tafels voor ons, gereserveerd. Mieke fietste vandaag nog een keertje mee om afscheid te nemen van de club. Vanwege haar gezondheid. Heel jammer, Mieke is was er vanaf het begin bij. Een trouwe fietsster, goede koprijder, gezellige kletser. Vandaag trakteert ze, op Monchou of Appeltaart. Heerlijk, het begint alweer goed!

Buiten gaat het tekeer, regen en heel veel wind. Er waren verschillende fietsen omgewaaid. Twee lagen er zelfs in de speeltuin. Gelukkig geen fietsen kapot. We hadden de wind in de rug, dat schoot lekker op. Wel moesten we goed opletten, er lagen takken op de weg, ergens lag er een isolatieplaat die alle kanten op waaiden. We zagen de donkere wolken aankomen. Marion mocht ons in Veghel verlaten, en wij hadden goede hoop dat we deze bui
voor bleven.

Op de Knipperdulweg hadden we lek. Wij stonden allemaal op een hoopje onder overstek. Ook Marij en Albert fietsten vast door in de hoop droog thuis te komen. De takken vlogen over de weg, het onweerden, hagel, en het regende heel hard. En Piet, Peter, en Mieke werkten gewoon door, de band moest verwisseld worden. Anne heeft nu alles meegemaakt, de volgende keer heeft ze ook een regenjas en overschoenen.

Iedereen fietsten meteen naar huis. Mieke bedankt voor het lekkere gebak, je zult ook deze laatste tocht niet snel vergeten.

Openingsrit A-rijders 2019

Daar gaan we weer met de nadruk op WEER. 9.00 uur zowel de A als B staan zoals ieder jaar gebruikelijk is te wachten op de voorzitter met zijn openingswoord. Alleen waar is hij dan? Niet in beeld vandaag vanwege het iets
mindere weer? Nee dat zal toch niet! Vooralsnog blijft het gissen voor ons. Daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een kort woord gedaan, dat de koffie met gebak vandaag van de club is en iedereen een goed fietsseizoen mag hebben.

De B vertrekt met 4 man vertrekt mogen wij er liefst 15 tellen. Onze trouwe volgwagen chauffeur Theo is ook weer van de partij. Rustig fietsen we richting Odiliapeel hier komen we Phyllicia en Sven in hun auto tegen. Wel met TWC-kleding aan. Zij hebben eieren voor hun geld gekozen en rechtsomkeert gemaakt. Vervolgens naar St. Hubert, Beers en gaan we bij Linden de brug over om de Maasdijk naar Niftrik te nemen. Hier genieten we van een lekker stuk gebak met koffie.

Na de nodige verhalen met wijsheden waar we eigenlijk niet echt wijzer van worden vertrekken we. Tenminste dat dacht ik. Onderwijl ik de koffie nog aan het afrekenen ben komt iedereen weer van buiten naar binnen. Op eentje na, namelijk Gerry die heeft een lekke band. Lekker sociaal als we zijn staan we vanachter het raam te kijken hoe Gerry dit in de regen afhandelt. Ander wiel van Theo gekregen en ja hoor iedereen weer naar buiten de regen in.

Een geluk hebben vandaag we hoefden niet te twijfelen of we een regenjas aan zouden doen. We korte de route in en gaan richting huis. Een kilometer of 6 voordat we terug zijn steekt een fikse wind op die we lekker tegen hebben. Maar dat mag de pret niet drukken John R. fietst voorop en geeft dit niet uit handen door te zorgen dat hij van links naar rechts over de weg blijft rijden. Klein minpuntje is dat het tempo drastisch omlaag gaat. Goed, alle gekheid op een stokje.

Na 68 km. zijn we weer terug in Volkel en ondanks het wat mindere weer is het toch een geslaagde tocht.

B groep openingsrit

Ook al leek het op buienradar wel mee te vallen met het weer, kwamen er maar 4 renners opdagen om 9 uur om de eerste rit van het seizoen te openen. Wellicht al afgeschrikt door de barre voorspellingen voor harde windstoten en veel regen, die zaterdag gedaan werden. Niel deed het openingswoordje omdat John was verhinderd.

We vertrokken dus met z'n vieren richting Odiliapeel waar we al bij Sami de A groep inhaalde omdat er iemand zijn spatbordje verloren was, en inderdaad die konden we vandaag niet missen !! Al voor de Middenpeelweg werden we weer ingehaald door de A groep die nog hadden gevraagd of we bij hen wilde aansluiten, echter hadden we in Oploo bij ons moe gebak besteld en konden we dus niet maken om dan niet te komen. Toch bedankt Gerry voor het aanbod!

Tot voorbij Sint Hubert konden we achter de A groep aansluiten die toen linksaf sloegen waar wij rechtdoor gingen tot in Beugen toe. Daar gingen we rechtsaf richting Rijkevoort om daarna via de stoplichten in Boxmeer naar St Anthonis te fietsen. Onder de tunnel door en dan naar Ons moe in Oploo waar we de koffie met gebak voor zo'n 20 á 25 man gereserveerd hadden. Als 4 verzopen katers kwamen we binnen waar de kachel al flink brandde, en waar al heel snel alle kussens uit de stoelen werden gehaald toen ze zag hoe wij binnen kwamen gedrupt!

Gelukkig hadden we onze trouwe volgwagenchauffeur Cor vergezeld van Mary (die nog met krukken loopt en dus nog niet mee kan fietsen) bij, zodat we met z'n zessen zijn, anders hadden we die 25 stukken gebak nooit op gekregen. Toen we Het laatste gebak naar binnen aan het werken waren begon waarempel de zon te schijnen. Maar al voor we op de fiets zaten, was de zon alweer weg en regende het al weer net zo hard als dat het de hele heenweg regende.

We besloten om een kortere weg naar huis te fietsen waar Tiny, Jan, Jelle en ik zei de gek om 12 uur toch voldaan in Volkel aankwamen.

Een stormachtige proloog

Op zaterdagochtend 9 maart 2019 om 09.00 start het nieuwe wielerseizoen voor de C groep. Welkom aan Theo als 5 de C-groep lid en een de hernieuwde kennismaking met Jos als aspirant-lid.

Het is droog en er staat een stevige wind. In totaal staan er 7 personen aan de start. (1 vrouw en 6 mannen). Jan heeft een tocht van om en nabij de 65 km uitgezet naar de Goude Leeuw in Grave. Van Volkel leidde hij ons naar Odiliapeel, Wanroij, Haps, Rijkevoort, Beers en Gassel naar Grave. Gelukkig was de wind ons op dit eerste stuk nog genadig.

Op de pauzeplek stond de koffie al klaar en genoten we van een traktatie voor de verjaardag van Ad. Tijdens de pauze groeide de groep naar 9 deelnemers omdat de heren Schepens van de B groep aansloten om hun
trainingsrit af te maken. De wind was intussen nog wat aangetrokken en we maakten ons op voor een potje bikkelen naar huis. Via Velp, Reek, Zeeland, Oventje zijn we weer naar Volkel gefietst. Geen ongelukken gehad op
deze eerste.

Jan bedankt voor het uitzetten.

Gelezen: 191 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair