Blog

Laatste rit

Dit is alweer de laatste tocht van 2018 op de tijdritten na. De tocht van ongeveer 82 km kan worden gereden onder goede weersomstandigheden, droog en bijna geen wind. Vrij vlug liet de zon zich zien.

We vertrokken met 14 man wat weinig is voor de B-groep, dit is kenmerkend voor het afgelopen jaar een mindere opkomst vanwege diverse redenen. Roland en Wim waren de uitzetters met volgwagenchauffeur Cor.

 We vertrokken via de Hoge en Lage Randweg Wilsfoort Goordonksedijk waterwingebied richting Erp, via Ham richting Keldonk, rijksweg en kanaal oversteken. Via Zijtaart/Veghel rotonde Eerde /Wijbosch Eerdsebaan Kerkstraat Pastoor Voorthovenstraat linksaf bij kanaal. Bij Middelrooysebrug kanaal oversteken en aan de andere kant de weg vervolgen richting Dungense brug richting Rosmalen Wamsberg en rechtsaf bij de Hooghei richting Vinkel.

Waar bij de Driehoek de koffie werd genoten, via de mail had Roland al opgeroepen om na de tocht bij de Brabantse Hoeve een biertje te gaan drinken. Dit wordt een vaste gewoonte na de laatste  tocht. Na de koffie werd de tocht vervolgd via de Kokseweg naar de Rijksweg Heesch/Oss via industrieterrein richting Nistelrode en via het Loo, Delstraat zijn we naast Naat Piek het bospad gevolgd. We zijn toen na de rotonde bij de Pannekoekbakker via de Brand, Boekelsedijk richting de Brabanthoeve gereden. Waar met 10 man van een biertje werd genoten, een man dronk koffie! Cor kon helaas niet mee i.v.m. familiedag.

De tocht was goed verlopen geen lekke banden of andere calamiteiten.

De Afsluiting

Vandaag de laatste tocht. We waren op twee na compleet. Ook Mieke en Anne waren er bij. Beide nog niet geheel hersteld, ze wilde het toch graag mee afsluiten. De tocht is 65 km, en er werd in aangepast tempo gefietst. Marijke had de leiding, zij mocht vandaag alleen de groep van 17 fietsers voorrijden.

De tocht verliep via Volkel, Zeeland, de dijk op in de Reek, naar Grave hier de brug over, deze keer niet door Balgoij vanwege de km. maar we fietsten er omheen. Verder via binnen wegen kwamen we in St. Walrick. Hier was het druk. Er stonden vele auto’s geparkeerd langs de weg, en het terras zat vol. Het was mooi herfstweer, en daar wil iedereen van profiteren.

Binnen was er plek genoeg, en wij konden plaats nemen aan de lange tafel. Vandaag de laatste tocht, koffie met gebak. Er is voldoende keuze maar de meeste gaan toch voor het notengebak met slagroom. Heerlijk gebak, waar we graag een stukje voor fietsen.

De weg naar huis ging via Overasselt naar Nederasselt, de brug weer over in Grave, door Grave naar Escharen, Lange boom, Mill, Volkel. Marijke bedankt, dit was een prima tocht.

Wij fietsten na afloop niet naar de Wervel, maar naar huize van Maasakkers. In Thea’s atelier hebben we een korte evaluatie over het afgelopen seizoen. Alles bij elkaar hebben we een prima seizoen achter de rug. Het mooie weer heeft hier zeker aan bijgedragen.

Tot volgende week bij de tijdritten.

Gelezen: 437 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Plaatsnamen Plaatsnamen
  Voor menige deelnemer aan de Blakttocht van zondag 23 juni van de B-groep waren de vele namen van dorpen en…
 • Processierups Processierups
  Afgelopen zondag 16 juni hebben we de zeer mooie tocht Grafwegen gefietst met 20 personen en Cor in de volgauto.…
 • Stormachtig Stormachtig
  Stormachtige zaterdag maakt plaats voor mooie 1e Pinksterdag. Wegens het stormachtige weer (ZW- kracht 5) met felle rukwinden, en de…
 • Zomers begin 2019 Zomers begin 2019
  Met heerlijk warm weer, het zonnetje en een temperatuur oplopend tot 22 graden tegen het middaguur maakte dat juni 2019…
 • Haverleij Haverleij
  Zaterdagmorgen 25 mei reden 5 renners van TWC Volkel een gewijzigde geplande lange tocht naar het vestingstadje Heusden. Het verwachte…