Blog

De 2 gebroeders

Er stond een hele groep fietsers op het schakelplein. Heel mooi weer en herfst vakantie. Mieke kwam nog even verslag uitbrengen hoe het met haar gezondheid verliep, volgend seizoen is ze er misschien weer bij?
Voor Leny wel fijn zo’n grote opkomst, heeft ze de voorbereidingen niet voor niks gedaan. Mari en Piet waren onze gastrijders. Dit had leny niet helemaal meegekregen,onderweg dacht ze nog dat Piet niet bij ons hoorde.
Het weer was prachtig, wel stond er een stevige wind. Daardoor ging het doorroepen nogal eens mis. We waren in Veghel toen de groep splitsten, de voorrijders fietsten rechtdoor, de andere moesten wachten waren de voorrijders kwijt en sloegen links af. Zo duurde het nogal een tijdje voor we weer compleet waren.
Onze toerleidster maakte duidelijk dat dit niet de bedoeling was en dat er gewacht moet worden. We gaan ons best doen! Leny was al niet zo fit toen ze vertrok, onderweg toch nog een keer gestopt omdat het niet helemaal goed zat. Rustiger naar Gerwen gefietst, daar hadden we gepauzeerd bij De 2 Gebroeders.
De naaste familie werd gebeld, maar door het mooie weer was iedereen elders. Dus zat er voor Leny niets anders op dan naar huis te fietsen.
Ze namen ruim de tijd om ons te bedienen. Ik denk dat we er wel drie kwartier gezeten hadden. Voor Leny kwam dit goed uit, en was na de pauze voldoende hersteld om naar huis te fietsen.
Onderweg nog een keer gestopt voor een lekke band. Verder verliep de terug tocht voorspoedig, lekker met de wind in de rug. Half zes waren we in Volkel. Er klonk al volop muziek uit de boxen van Festilent, heel Volkel kan meegenieten. Leny werd bedankt, en die was blij dat het goed gegaan was.
A.S zaterdag fietsen wij alweer onze laatste tocht van dit seizoen!

Klompentocht

Het was een prachtige herfstdag deze zondag om aan de klompentocht te beginnen. Eerst moesten er nog wat gegevens uitgewisseld worden om te kijken wat de afstand was naar de pauzeplaats in Oirschot. Jammer voor Joop want deze was te ver weg.

Piet meende dat de A-groep al vertrokken was. Maar dat was de B die de zelfde richting in ging. In een mooi tempo gingen we over de twaalf heuvelenweg richting Veghel. Even een geslinger door Veghel Zuid om zo doende via het industrieterrein in Eerde aan te komen.

Langs de Vlagheide en golfclub de Schoot kwamen in Olland aan om dwars door het dorp te fietsen. Via het gehucht Kasteren kwamen we in Liempde aan om vervolgens richting Lennisheuvel te gaan. Op de weg naast het natuurgebied Campina zit een ongelukje soms in een klein hoekje.

Bij een van de versmallingen maakte Toine een rare duikeling op een paaltje wat daar in de weg stond en wat hij niet gezien had. Hij kwam hier met geen kleer scheuren af maar gelukkig viel het allemaal mee. Ton maakte een schuiver bij het koffieadres De Stroom. Volgens mij wilde hij het eerste aanschuiven aan het voorste tafeltje. Gelukkig viel deze schuiver ook mee.

Toen iedereen voorzien was van koffie en drie koeken, (want Theo , Kees en Joop hadden koeken bij) nam Theo het woord.

Hij deelde ons mee dat hij de A-groep gaat verlaten. Hij bedankte iedereen voor de prettige en fijne sfeer. Ik heb vele kilometers samen met jullie mogen fietsen en daar ben ik wel een beetje trots op. Iedereen zei: Wij moeten het nog allemaal maar zien te halen op dat niveau en leeftijd.

Nadat we bijna alle koeken op hadden gingen we voor het tweede gedeelte van start. Nu met de wind van achteren richting Best. Onder het spoor door en over de A2 gingen via de Hoogstraat naar Nijnsel. Vanuit Nijnsel gingen we ongeveer de geijkte weg terug naar Volkel. Via Keldonk, Erp en het Goor.

Bij de sporthal aan gekomen vertelde Theo dat alle koeken op waren en dat hij geen honger meer had.

Gelezen: 435 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair