Blog

Georganiseerde dag 2018

De georganiseerde dag was er een die voor de eerste keer anders was dan dat we gewend waren. Het was ’s morgens licht bij vertrek, geen fietsen in een vrachtwagen, geen dekens mee, niet zo vroeg op en niet bij donker thuis.

Om negen uur was het verzamelen bij de Kiosk op het Schakelplein. Het was koud, want ’s nachts was het kwik gedaald om en nabij het vriespunt en dat kon je zien aan de lange broeken, winterhandschoenen en overschoenen. Ad Wijnen deed het welkomstwoordje vanaf de kiosk en daarna vertrokken er drie groepen aan hun tocht.

Als eerste ging de B-groep ( 14 personen) voor hun 75 km op pad, direct gevolgd door de C/D groep (16 personen) voor hun 60 km. De A-Groep(19 personen) startte na 5 minuten om aan hun afstand te beginnen van 75 km. Dit allemaal voor de veiligheid.

Cor van de Linden reed samen met Harrie van de Heijden de volgwagen voor de C/D groep, terwijl Theo Raaijmakers samen met ons ere lid Wim van de Elsen de A/B groep begeleide.

Alle groepen vertrokken richting Hemelrijk/Venhorst. Na de tweede stichting ging de C/D groep richting Elsendorp/Rips/Milheeze en de A/B naar Westerbeek/Overloon/Merselo om vervolgens achter de Vliegbasis “de Peel” bij Milheeze uit te komen. Hier fietste alle groepen weer langs het golfterrein “de Stippelberg” richting de Kanthoeve
om via de weg van Bakel naar Aarle-Rixtel rechts af te slaag richting Herberg Grotel’s Hof en dan naar Gemert.

Nabij het Aardbeienhof kwam de Kokse Hoeve al in zicht. Dit is dan ook ons eindpunt waar we gezamenlijk gingen pauzeren met een brunch.

Toen we daar binnen kwamen, kregen we gelijk te horen dat er een verschrikkelijk fietsongeluk in Boerdonk had plaats gevonden. Twee fietsers waren tegen een tractor aan geklapt. Het gebeurde in een flauwe bocht op de Akkerweg. Een fietser heeft het ongeluk niet overleefd en de andere was zwaar gewond. Wij als TWC Volkel leven mee met de familie, vrienden en fietsers van WTC Boerdonk.

De tafels waren keurig gedekt en de uitgebreide brunch stond te wachten op de TWC’ers die na hun inspanning best wat “honger” hadden. Tijdens de brunch had iedereen de tijd om eens op d’r gemak te buurten met elkaar. De reacties waren dan ook positief over een andere invulling van de georganiseerde dag zoals we gewend waren. Als toetje was er voor iedereen nog ijs met slagroom. Hierna ging iedereen op eigen gelegenheid huiswaarts.

Niel van Dijk had de tochten gemaakt en daar was hij goed in geslaagd. Wij als commissie kunnen terug kijken op een geslaagde georganiseerde dag.

Ad, Niel, Marlein, Thea en Piet.

Gelezen: 394 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair