Blog

Slecht weer

11 a-rijders hadden ondanks de voorspellingen van het slechte weer vanochtend toch de fiets gevonden. John stond wel bij de verkeerde rotonde te wachten, waardoor we hem pas in Balgoy konden oppikken, maar tot aan de pauze reden we gestaag en met droog weer het mooiste gedeelte van de tocht.

Op rustige wegen van Oss naar Ravenstein, vervolgens richting Balgoy gingen we via Alverna naar het prachtige natuurgebied, met vennen, bossen richting Walrick. Een mooi stuk op de grens van Brabanat en Gelderland. Na de pauze zochten we wat meer de bekende wegen op, maar door de voortdurende regenval was er toch weinig zin om uitgebreid rond te kijken. Op een lekke band van Ton na verliep de rit verder vlekkeloos, al reed onze volgwagenchauffeur Theo nog een keer verkeerd waardoor we deze even kwijt waren. Maar met wat hulp van de app waren we weer vlug gevonden.

Bij terugkomst hebben we nog even vooruit geblikt op de georganiseerde dag van volgende week. Dan staat er 70 km op de kalender en gaan we met elkaar een hapje eten. Ook mooi om te doen.

Maas en Waal

Vandaag is de beurt aan Marij. Zij mag de club van dertien leidde vandaag. Alleen het mooie weer is even afgelopen, veel wind en regen is er voorspeld dit weekend. Jeanne is er ook weer bij . De roadtrip naar Canada zit er ook weer op. Nu gewoon op zaterdag fietsen, dat is weer even wennen.

Wij starten met zes voorrijders. De tocht ging naar Zeeland, via het oventje, Trent , naar de Reekse weg. Door de Reek, de dijk op naar Overlangel , Niftrik, Hernen naar Winssen. Hier fietsen over de dijk langs de Waal naar Weurt. Er waren er al bij die snakte naar koffie, die dronken we ruim over de helft bij de Mac Donald in Nijmegen. Er gingen net een groep jeugd weg, zodat er voldoende plek kwam voor ons. De natte regenjassen uit, want het was ondertussen flink gaan regenen.

Grote bekers met koffie werden besteld. Hoeven we maar een keer te lopen. Het duurde nogal even voor iedereen zijn koffie had. Het ligt niet aan de mensen maar aan het koffie apparaat. kopje voor kopje, dan heb je wel verse koffie. Volgend jaar zal het wel beter zijn, er wordt een nieuw gedeelte bij gebouwd, ook een koffiecafé, weer wat nieuws.

De service was super, er stonden drie medewerkers onze fietsen te bewaken. Er werden hier veel fietsen gestolen, die van ons zijn makkelijk meenemen, een enkele staat op slot. Wij waren de medewerkers dankbaar, anders hadden we te voet naar huis gemoeten. De regenjassen moesten weer aan, het is niet meer gestopt met regenen. De tocht ingekort en met water in de schoenen kwamen we thuis. Iedereen gewoon rechtstreeks naar huis, naar een warme douche.

Marij bedankt voor deze tocht. Jammer van het weer, we doen hem gewoon een keer over.

Gelezen: 379 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair