Blog

Diekirch Valkenswaards 2018

25 augustus Diekirch Valkenswaard. Beter laat dan nooit. Door het vele fietsen van de laatste tijd zou ik bijna mijn belofte niet nagekomen zijn. Een stukje schrijven voor de site van TWC over de laatste vrije tocht van dit jaar.

Dit jaar werd voor de 40ste keer Diekirch Valkenswaard georganiseerd. Een evenement waar wij als TWC alweer zo’n 31 jaar deel van uitmaken. En dit jaar weer met een behoorlijke delegatie. 12 leden en 1 gastrenner, een trouwe want Edward van den Boogaard, schoonzoon van Theo, rijdt alweer een aantal jaren met ons deze tocht mee. Helaas moest Toin op het laatste moment afzeggen vanwege verdrietige privé-omstandigheden. Juist terwijl hij prima getraind had voor deze prestatietocht. Jammer.

Op vrijdag vertrokken we met een bus van Van den Heuvel Transport, onze sponsor Tiny den Dekker en Bernadette zorgden ervoor dat wij tijdig in Diekirch waren om daar de altijd gezellige receptie ter ere van deze tocht bij te wonen. Eigenlijk begint het een beetje een vaste voorbereiding te worden. Eten bij de Chinees en daarna nog wat buurten in de Jeugdherberg in Diekirch voordat we het bed in kropen.

Want het was al vroeg weer ochtend. Om zes uur verschenen Cocky en Martien die ons de verder dag zouden begeleiden als vaste trouwe volgwagenchauffeurs. De dag begon met regen en zou de verder dag een koude maar redelijk droge dag worden. Vooral de toppen van de bergen in de Eiffel waren koud maar de fraaie route door het Duitse land vergoedde veel. Wederom een prachtige dag, goede organisatie en een goede conditie zorgden dat we allemaal weer in Valkenswaard terug kwamen. Een kleine valpartij van Frank, zonder grote schade en drie lekke banden zorgden voor wat oponthoud.

Weer alle dertien en tegelijk over de finish waar onze sponsor weer klaar stond met een fraaie bos bloemen maar ook een grote schare trouwe supporters waren daar om ons te onthalen. Ook het inmiddels bekende gebak en koffie ontbrak er wederom niet aan.

Rest mij verder dank aan Cocky en Martin als volgwagenchauffeur, die ons met allerlei hulp bij stonden, dank aan de vrije tochten commissie, Piet Frank, Toon En Frank die weer een goed vrijetochten seizoen in elkaar hadden gedraaid, en onze sponsor die weer liet blijken trots te zijn op zijn vereniging. Ook dank aan Ronlad vd Berg voor het beschikbaar stellen van de bus en, voor herhaling vatbaar, vd Heuvel Transport met de luxe touringcar die ons naar Diekirch heeft vervoerd, uiteraard met chauffeur Theo.

Ieder bedankt namens de renners, Piet, Theo, Frank, Willem, Joop, Niel, Kees, Edward, Gerry, Henk, Toon, John en Sjef.

Gelezen: 290 keer

Populair

 • Weergoden Weergoden
  Deze zondag staat de IJzeren Man op ons programma. De weergoden hadden bedacht, dat het wel aardig zou zijn om…
 • Jarige Jan Jarige Jan
  Er staan 15 renners opgesteld op zondag 4 augustus om klokslag half negen Effe naar Geffen te fietsen. De uitzetter…
 • West West
  Tocht “West” 28 juli 2019 De uitzetters Roland en Wim hadden voor zondag 29 juli de tocht “West”met 13 man…
 • Koninginnerit Koninginnerit
  Op zondagmorgen half negen staan er 13 renners aan de start. Het is mooi weer en de volgauto wordt bemand…
 • Plaatsnamen Plaatsnamen
  Voor menige deelnemer aan de Blakttocht van zondag 23 juni van de B-groep waren de vele namen van dorpen en…