Blog

Brabantse land

De vakanties vallen laat dit jaar binnen de B-groep, waardoor op zondag 9 september ondanks het uitstekende fietsweer uiteindelijk 11 TWC-ers klaar stonden voor de wekelijkse rit. Die ging deze week voor de verandering weer eens volgens de geplande route, de Ekkersweier-tocht deze keer.

Met 6 koprijders en een lekker tempo werden Erp, Keldonk en Son en Breugel doorkruist, daarna in rechte lijn naar de al klaar staande koffie bij D’n Ekker in Best. Daar werd ditmaal Bram Leijten traditioneel toegezongen vanwege het bereiken van weer een nieuw levensjaar.

Het toeren door het Brabantse land werd daarna vervolgd: eerst een flink stuk noordwaarts langs de A2, daarna via Liempde, Schijndel, Wijbosch en Heeswijk-Dinther dwars door de weilanden weer richting Volkel. Met een gemiddelde van 30 km per uur, 0 lekke banden, 11 moe maar voldane coureurs en een temperatuur van ruim boven de 20 graden konden we exact om 12 uur de zondagse rit weer afsluiten.

Bleijenbeek

Marion en Thea, zijn vandaag de uitzetters van de Afferden tocht. Zij hebben het voorbereidende werk goed gedaan. Met z’n elfen zijn we vandaag. Piet van Maasakkkers is onze gastrijder en we hebben prima fietsweer.

We mogen allemaal op kop rijden als we willen .Dit is alweer onze tweede tocht die we s'middags fietsen. Het is een stuk drukker als s”morgens, iedereen heeft haast. De boeren hebben het druk met gras maaien, dat na enkele regenbuien weer hard gegroeid is. Ook de mais wordt her en der al gekneusd. Het gewas staat er op vele plekken triest bij, maar het  moet er toch af. Wij letten goed op en volgen de uitzetters die ons via mooie wegen naar de Pauze plaats in Afferden leiden.

Het is druk, de parkeerplaats van golfbaan Bleijenbeek is goed bezet. Wij zijn gelukkig met de fiets, voor ons is er altijd plaats. Binnen stond de tafel mooi gedekt voor het bruidspaar. Buiten onder de veranda mochten we geen plaats nemen, deze tafel was bestemd voor de hap en trappers. Binnen wel een tafel voor ons, een paar stoelen erbij en we kunnen zitten. Vele golfers vandaag, dat kun je beter doen volgens Wim, daar wordt je niet zo moe van. Alles mooi op hun gemak en ze mogen er ook nog eens de hele dag over doen. Maar na zijn kopje thee stapt, is Wim weer helemaal uitgerust en fietst  gewoon weer met ons mee. We hoefden niet lang op het pontje te wachten, waar mee we de Maas mee oversteken.

We fietsten nog stuk door de Maasheggen gefietst , daarna naar Boxmeer. Oploo, Landhorst, Venhorst. Vanuit Boekel fietsen we naar de kermis in Volkel. De kermis was al geopend , de attracties waren al volop in gebruik. De muziek klonk al voluit en het oliebollen vet was alweer warm.

Wij waren een mooie tijd terug, alles prima gegaan, nog even een oproep voor de georganiseerde dag op 30 september, even doorgeven aan Piet van Maasakkers als je hieraan wilt deel nemen.

Gelezen: 528 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Weergoden Weergoden
  Deze zondag staat de IJzeren Man op ons programma. De weergoden hadden bedacht, dat het wel aardig zou zijn om…
 • Jarige Jan Jarige Jan
  Er staan 15 renners opgesteld op zondag 4 augustus om klokslag half negen Effe naar Geffen te fietsen. De uitzetter…
 • West West
  Tocht “West” 28 juli 2019 De uitzetters Roland en Wim hadden voor zondag 29 juli de tocht “West”met 13 man…
 • Koninginnerit Koninginnerit
  Op zondagmorgen half negen staan er 13 renners aan de start. Het is mooi weer en de volgauto wordt bemand…
 • Plaatsnamen Plaatsnamen
  Voor menige deelnemer aan de Blakttocht van zondag 23 juni van de B-groep waren de vele namen van dorpen en…