Blog

Met 76 jaren

Zondag 19 Sept. de Zuid - Betuwetocht 13 heren, een dame en met Perry als volgwagen chauffeur. Met prachtig fietsweer en weinig wind gingen we richting Langenboom waar John Robben ter hoogte van Witte dellen zich bij ons voegde.

Via Grave de maas over richting Balgoij, Ravenstijn, Hernen, Bergharen, en Molenhoek waar we de Ulandsestraat  LA de Van Coothweg inreden omdat ik de bestaande route aangepast had voor de variatie. Door Altforst heen naar de dijk richting Maasbommel en Alphen waar we koffie hadden bij de molen.

Hier feliciteerden we Jan de Wit met zijn verjaardag (wel te verstaan 76 jaren) geweldig Jan op die leeftijd en gewoon mee rijden, klasse.

Natuurlijk de Volkelse hiep en hierna verder via de pont bij Lith, Geffen, Vorstenbosch, Uden, en weer terug in Volkel. Een geslaagde rit van in totaal 105 km.

Grote Peel

Zondag 19 augustus, als laatste clubrit voor Diekirch – Valkenswaard staat de Grote-Peeltocht op het programma. Om 07:30 verzamelde 20 fietsers op het Schakelplein om de 128km lange rit te gaan maken.

De eerste 50km bestond uit lange stukken via Odiliapeel, Landhorst, Merselo. Hierbij werd er alleen even gestopt voor het wisselen van een wiel in verband met een lekke band van Herman.

Vervolgens werd de rit voortgezet langs de Midden-Peelweg, en werden de dorpjes Griendtsveen, Helanaveen, Neerkant doorkruist, waarna we het “nationaal park De Groote Peel aan de zuidzijde passeerden. Na zo’n 70km gereden te hebben kwam naast de pauzeplaats “Gasterij de Brabander” ook Gerry Verstraten in het zicht. Gerry was te laat voor de start in Volkel waarna hij ons tegemoet is komen rijden.

Na de pauze stond de resterende 58km op het programma. De wind was inmiddels flink aangetrokken en blies uit zuidwestelijke richting zodat we deze tot aan Volkel schuin in de rug hadden. Dit resulteerde dat we met een mooi tempo via Lierop, Brouwhuis, Gemert weer in Volkel arriveerde met 30,5 km/h als gemiddelde snelheid.

Op het Schakelplein kon dan ook terug gekeken worden op een mooie tocht.

Gelezen: 352 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Weergoden Weergoden
  Deze zondag staat de IJzeren Man op ons programma. De weergoden hadden bedacht, dat het wel aardig zou zijn om…
 • Jarige Jan Jarige Jan
  Er staan 15 renners opgesteld op zondag 4 augustus om klokslag half negen Effe naar Geffen te fietsen. De uitzetter…
 • West West
  Tocht “West” 28 juli 2019 De uitzetters Roland en Wim hadden voor zondag 29 juli de tocht “West”met 13 man…
 • Koninginnerit Koninginnerit
  Op zondagmorgen half negen staan er 13 renners aan de start. Het is mooi weer en de volgauto wordt bemand…
 • Plaatsnamen Plaatsnamen
  Voor menige deelnemer aan de Blakttocht van zondag 23 juni van de B-groep waren de vele namen van dorpen en…